Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Lurad, träningsvärk och mord…

with 8 comments

Ingen tveckan - tydligt behov av coreträning (bål)...

Ingen tvekan - tydligt behov av coreträning (bål)...

Igår blev jag illvilligt in lurad ´ att ha ett Core-pass. Inte ont anande sa jag att det var ok att ta BodyToning-klassen kl 11.00 – 12.15. Jag är definitivt inte morgonpigg. Det sista jag vill är att studsa upp ur sängen och slänga mig in i träningslokalen och entusiasmera ett gäng pigga kunder, åtmistone inte före 11.00.

Vad händer? Helt plötsligt får jag reda på att det ingår ett Core-pass en halvtimme innnan BodyToningen (lite kinderegg över det hela), dvs 10.30, det framläggs av Herr S som ett oemotståndligt erbjudande. Fnys, det var länge sedan jag gick på sån’t. Förträngningsmekanismen gick omdelbart igång, min hjärna vill inte förbereda mig på något sådant. Därför blev det instant coreografy – tänkte bål, på morgonkvisten (10.00) när jag åkte iväg. Sedan tänkte jag: 10 minuter uppvärmning, 10 minuter stretch och avslappning och vad hittar jag på under de 10 minuterna som ligger mitt emellan. Blir lagomt med en maglåt och en rygglåt. Klappat och klart!

Nu har jag ju lite prestationsångest så jag jobbade för brinnande livet med att få in riktigt mycket och många bålövningar på 30 minuter, inklusive uppvärmning och lite strech – avslappningen fick utgå, den kan man ju fixa i bastun eller någon annan stans. Eller hur…

Morr, typ...

Morr, typ...

Idag har jag sådan förb…ad träningsvärk. Morrr, känner för att döda en viss gruppträningsansvarig. Apropå döda så har jag läst klart Camilla Läckbergs senaste ‘Fyrvaktaren’. Trots mitt försvarstal om hennes sätt att skriva måste jag säga att jag blev lite less mot halva boken och framåt. Skulle verkligen uppskatt om människan tog ett omtag och förnyade sig lite i nästa bok, ett tips bara sådär.

Lite morr till henne också. För ett tag sedan skrev jag om ett bokpaket jag glömt att öppna. När jag kom ihåg att jag hade glömt bort det så bestämde jag mig för att inte öppna det än på ett tag.

Nu har det gått ett tag så jag tog och slog till alldeles för en liten stund sedan, samtidigt som jag pratade med min faster. Fick en fantastisk lust att göra något annat när jag pratade med henne. Du vet, ibland får man bara en känsla av att man håller på få exem i öronen när man pratar (läs lyssnar). Nu är det inget fel på min faster utan det var nog bara så att jag kände mig lite allmänt rastlös.

Telefonen balanserades fastklämd mellan ena örat och axeln. Händerna letade rätt på saxen och paketet som låg och gôrstirrade på mig från bokhyllan. Klippte av det där plast eller glasfiberbandet som håller ihop paketet. Vecklade sakta upp paketet och ut studsar den senaste boken av David Baldacci, du vet han som skrev Kamelklubben.

Vad glad jag blev. Så glad att jag fortsatte prata 25 minuter till med min faster. Slutsummeringen hamnade på 44 minuter och 36 sekunder. När jag kollade in displayen på den trådlösa telefonen ser jag samtidigt att det finns ett uttag för headset på den! Gissa vem som åker förbi NetOnNet i morgon…

Det passar ju alldeles utmärkt med en Baldacci-deckare. Han har ett helt annat sätt att skriva än hon Läckberg. Ska bli skönt att få rensa huvudet och läsa om lite nya mord. Har du inte läst någon av hans böcker är du lyckligt lottad som har flera stycken som bara ligger och väntar på dig!

SDC11425

I övrigt så har jag för första gången i mitt liv lyckats hälla ut en halv kopp kaffe över tangentbordet till datorn. Den började genast skriv ÄÄÄÄÄ i hela dokumentet jag höll på med. Fick rycka ur sladden. Nu ligger tangentbordet upp och ner på tork och jag har kopplat in reservtangentbordet. Håller tummarna och hoppas att det torkar och fungerar som vanligt i morgon.

Written by tankemosaik

2009/10/11 den 20:37

Publicerat i böcker, träning

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ja, nu får vi sluta läsa Läckberg, snart slår ju Fjällbacka Midsummer, i sin mordstatestik…..
  Skönt att du blev drabbad av samma sak du drabbar andra!!! Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjj.!

  Fru Ripa

  2009/10/12 at 12:48

  • Hmmm….
   Tycker mig skönja lite skadeglädje, skönja och skönja…. ;.)

   Tankemosaik

   2009/10/12 at 18:34

 2. Känner inte igen dej på fotot, har du inte gått upp en del i vikt? Lite väl mycket. Inte undra på att du får träningsvääärk av lite gympa. Du passar inte i det där skägget.

  Att hälla kaffe i tangentbordet är förmodligen inget bra. Jag har nyligen införskaffat en tunn, tunn silikonmatta som ligger fint över alla tangenter – ja, även när jag skriver, funkar jättebra. Köpte det mest för att det blir så vansinnigt mycket KATTHÅR runt och överallt där jag och Lussekatt vistas.

  Förstår att fastern inte bloggar? Eller läser din?

  Höstkram från sydost.

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/12 at 16:26

 3. …lite skönt att använda magen till något annat ån bokstöd var det väl?!!?!;)

  Gruppträningsansvarig

  2009/10/12 at 18:37

  • Jag har träningsvärk idag också…
   Hemska tanke om den blir för platt så att jag inte ser boken när jag ligger i sängen och läser

   tankemosaik

   2009/10/12 at 19:18

 4. Tack för tipset, ska funder om det kanske är dags för en silikonmatta. Förstår katthår. Fast Alfons han ligger inte kring tangentbordet, han promenterar rätt över, gärna flera gånger. Han har lärt sig att det ger bäst och snabbast effekt.

  Nix, fastern vare sig internetar eller bloggar. Lite synd faktiskt, jag tror att det skulle vara roligt för henne. Men hon har bestämt sig för att datorer är stora, tunga och samlar damm…

  Kram från Väst
  (kommer nog snart ett nytt IKEA-inlägg, var och köpte julsaker(!) i söndags.

  Tankemosaik

  2009/10/12 at 18:37

 5. Tipsa fastern om silikonskydd, det finns säker så hon kan plasta in en hel dator också. 😉
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/14 at 18:13

 6. Så mycket det har blivit på sistone. Facebook har liksom nästan stressat mig, så kul att lösa om dotterns upptåg.
  Tycker riktigt synd om dig med träningsvärken. Minns när jag tränade för dig och jag dagen efter ramlade ner på toa, benstyrkan var liksom bedövad…så lite rätt var det att även du drabbas.
  Kul med tangentbordet. Minns när min mamma ”vattnade” pappas tangentbord till en alldeles ny dator. Den fick åka till sjukan och bli lagad. Hoppas din torkat…

  Fru Mås

  2009/10/16 at 23:12


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: