Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Försäkringsmosaik…

with one comment

Ett tag hade vi Modernas hemförsäkring sedan bytte vi till Länsförsäkringar. När vi hade Moderna fick vi inbrott, rinde till dem strax jag upptäckt efter inbrottet för att få reda på om de hade några specialla hantverkare vi skulle anlita för att reparera altandörren och lite annat som blivit förstört. Möttes av ett totalt oförstående. Näää, varfördå…?

Moderna skrev raskt ner värdet på det som var stulet och betalade efter en rätt så lång tid ut den futtiga ersättningen. Vi var inte heller vana att bevisa att vi t.ex. hade ägt två högtalare. Då lärde jag mig att man ska ta foton på allt och de ska var tagna så att man ser att det tillhör hemmet. Bytte raskt till Länsförsäkringar.

väskaNär vi plus vårt bagage reste till Barcelona för några år sedan  kom bara vi fram. Bagaget dök aldrig upp och vi har aldrig sett röken av det. Det kan alltid bli värre, det hade ju kunnat varit tvärt om 😮

Ringde Länsförsäkringar för att höra vad vi skulle göra när vi stod i Barcelona utan en endaste grej. Svaret var goddag yxskaft. Den vi pratade med tyckte i princip att man får skylla sig själv om man tar med sig bagage. Blev man av med det så var det inte deras problem utan SAS som vi reste med. Skulle kunna skriva en bok om den här händelsen, den slutade i alla fall med att vi bytte till If.

När vi var i Australien för drygt ett år sedan blev jag först bestulen på kameran sedan blev jag akut sjuk och fick söka vård. Polisanmälde kameran och fick ett ärendenummer av den Australiensiska polisen, de lämnar inte ut några papper. Kontaktade If berättade vad som hänt och lämnade ärendenumret. Tjoff, allt klart, köp en ny kamera och skicka kvittot till oss. Lämnade sedan kvitton på läkarbesöken, en skadereglerare ringer upp och undrar om det var något utöver kvittona jag ville ha ersättning för. Tjopp, pengarna insatta på kontot. Inget krångel.

Tappade min ring i somras, ringen var försäkrad hos Din Guldsmed. Det visar sig att den försäkringen täcker det ursprungliga inköpsbeloppet minus 10% i självrisk. Priset hade gått upp 3 000 Kr på fyra år vilket bara var att acceptera. För 3 790 Kr får jag en ny ring på försäkringen. Tänkte att jag kanske ska kolla hur If hanterar skadan.

Mailar in en fråga om ringen och blir dagen efter uppringd av en skadereglerare. Hon säger att jag har en fullskadeförsäkring i den försäkring jag har hos dem. Det innbebär att de ersätter kostnaden för att köpa motsvarande ring (i det här fallet ersätter de glappet mellan Din Guldsmed och den nya priset). Hon undrade också om vi var på resa när jag tappat den. Ja, säger jag eftersom det hände på vår semester på Öland. Jamen, säger skaderegleraren, då betalar vi självrisken också, för det ingår i försäkringen när man är på resa…

Jag gillar verkligen deras sätt att handlägga skadorna, snabb återkoppling, trevliga och service! Kommer inte att byta än på ett tag…

Kamel på Öland

Kamel på Öland

Written by tankemosaik

2009/10/07 den 20:41

Publicerat i semester

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vicken snygg Kamel, men så är det en Ölänning också.

  Jag blev faktiskt lite full i skratt då jag läste om era försäkringsproblem. Det är tydligt att det är If man ska ha? Men jag har Folksam genom jobbet och de har nog varit rätt bra också.

  Tjusiga ‘dramaten’ på bilden. Har ni varsin, K och du?

  Men så tråkigt att du tappade din ring, förlovningsring? Det kan bara betyda att ni måste återvända för att leta.

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/07 at 21:43


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: