Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

På luffe…

with 5 comments

Har varit på snabbluffe till Malmö. Åkte ner i går och kom hem nu för en stund sedan. På vägen ner var det riktigt höstrusk, på gränsen till orkan och fläckvisa regnskurar som jag hade kunnat leva utan. Hade klarat mig utmärkt utan orkanen också för den delen. Ja, hela höstgrejen för att inte tala om vintern skulle jag klara mig alldeles utmärkt utan, om jag ska fortsätta att tala om vad jag kan vara utan.

Öresundsbron avstängd stod det på ljusskyltnarna när jag närmade mig Malmö, så det blåste rätt så bra (eller var det Obama som landade… fast det var nog i lördags).

Från Malmö i somras...

Från Malmö i somras...

Underbart skönt att växla arbetsmiljö och få vara i Malmö en dag. Även om jag suttit i ett sammanträdesrum hela dagen så har det varit både givande och inspirerande. Nya intryck och variation behövs emellanåt.

Blåsten i Malmö var utomrdentligt bra. Kändes som jag skulle lyfta och inte gick det riktigt rakt när jag var ute och gick, blåsten tog i och vräkte mig än hit än dit. I övrigt såg centrum ut som det brukar göra förutom att någon hade satt en BeHå på tamburmajoren i promenadorkester (eller vad statyn nu kan heta). Kunde hon säkert behöva i blåsten. Kan tänka mig att det är kallt att tamburmajora omkring i ruskvädret utan BeHå.

SDC10930

Tamburmajor utan BeHå från en varm sommardag

På vägen hem gjorde jag ett besök hos våra fd grannar grannar och goda vänner i Barsebäckshamn. Lika underbart roligt att träffa Trädgårdsmästaren och Professorn. Den sistnämnda var tyvärr inte hemma men vi kommer nog att träffas i slutet av veckan då de kommer upp till lite nordligare breddgrader. Om jag ska sammanfatta besöket så kan jag säga att jag saknar dem här uppe i Väst och att det definitivt saknas en katt i husen!

Anna Anka fortsätter göra intryck. Läste en artikel om henne i en av kvällstidningarna i södags. Hon menar att barnaga är helt ok bara man inte slår dem i ansiktet – det blir så fula märken…

Trevligare ankor...

Trevligare ankor...

Written by tankemosaik

2009/10/05 den 21:39

Publicerat i Arbetsliv, höst

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så söta ankor! Har ni dem i trädgården tillsammans med trädgårdskorna? Inte skor, bara kor.

  Härligt med en malmöutflykt, jag var ju också där nyligen och såg promenadorkestern, ja eller vad den nu heter. Den är lite kul och jag stannade till i blåsten (blåser det ALLTID där?) och försökte ta några kort. Jag har bett dem promenera utanför stan, eller i alla fall ner till hamnen så jag skulle få en bättre bakgrund, men de står bara där o stampar.
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/06 at 12:19

  • Ankisarna stod utanför en blomsteraffär i Malmö i somras, blev väldigt sugen men blev lite orolig över vad kossorna skulle säga…

   tankemosaik

   2009/10/07 at 21:03

 2. På tal om Anna Anka, mitt nästa blogginlägg ska nog handla om Annas Ankor. Bara ett insidertips, bara här.
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/10/06 at 12:35

 3. Vad skulle vi göra utan Annna Anka – hon har ju blivit allas vår fru Anka. Dina ankor var jättesöta!

  Fru Mås

  2009/10/07 at 18:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: