Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Gillar…

with 2 comments

Jag har faktiskt (även om Fru Ripa i en av sina kommentarer undrade varför det tog sådan tid) läst ut Midvinterblod. Det var inte vare sig betjänten eller husan som gjorde det, så mycket kan jag säga utan att förstör för dig om du tänker läsa den. Är jätteglad att Gro höll på att läsa den senaste av Kallentoft i sommar när jag besökte henne, annars kanske jag inte hade upptäckt honom (gulp!).

detektiv2Nu ska jag beställa de andra två som finns i serien om Malin Fors. Samtidigt beställer jag Peter Robinsons senaste, den som precis kommit ut i Sverige – Mörkrets alla färger. Jag ser verkligen fram mot att få läsa mer om Alan Banks så här när höstmörkret och kylan börjar tränga sig på och dimman stiger framåt kvällen och fullmånen lyser. Då är det rätt så gott att krypa ner i sängen med en Peter Robinson-deckare innan det är dags att sova.

Just nu har jag satt ögonen i Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Jag skäms inte för att säga att jag gillar hennes deckare, personerna, miljöerna och händelserna är avkopplande och ofta spännande att läsa om. Tycker att debatten som varit om hennes böcker och språk har lite snobbdebatt över sig. Det har blivit lite fint att inte gilla författare som även är bra på att marknadsföra sig och sälja sina produkter, Liza Marklund har ju tidigare råkat ut för samma avsågning jäms med fotknölarna.

Ser att Hypnotisören också ligger och väntar. Det blir en mordrik höst – härligt!

Written by tankemosaik

2009/10/02 den 23:15

Publicerat i böcker

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Har läst och Peter Robinsons senaste…Kanon bra . Fyrvktaren, som jag absolut inte skulle missa, håller jag just på att avsluta..Jag säger som min syster att :-Det är som en mer avancerad Kitty bok….och jag älskade alla Kittyböckerna…. Och ÄNTLIGEN ÄR HÖSTEN HÄR!!!!

  Fru Ripa

  2009/10/03 at 13:15

  • Skitroligt att du läst den! Jag var inte så fötjust i Kittyböckerna, tor att omslaget skrämde iväg mig. Men däremot Fem-båckerna – och det är ju i stort sett samma koncept….

   Jag älskade hedarna, sconcen och äventyren – och det är klart, finns vissa likheter med Läckström.

   Visst är det underbart med Hösten, två paraplyer blåste sönder i regnstormen, vi har barrikaderat oss 😀

   tankemosaik

   2009/10/04 at 00:06


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: