Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Onsdagsmosaik…

with 5 comments

florida_IMG_5948Sitter och förbereder en föreläsning på 1,5 timme som jag ska ha nästa vecka. Föreläsningen ska handla om ledarskap kopplat till att utveckla verksamheten.

Nu hade jag ju inte tänkt stå och torrprata i en och en halv timme utan hade tänkt att de som lyssnar ska få tänka efter och reflektera själva en del kring ämnet. Bra sätt att lära sig, sätta avtryck.

Började bläddra i lite böcker för att få ny inspiration och vidareutveckla det jag ska prata om. Hittar en del (andra) intressanta saker. T.ex. statistik och undersökningar som visar att ju fler valmöjligheter vi har när vi t.ex ska köpa en vara eller tjänst, desto mindre belåten (eller missnöjda)  blir vi med vårt val. Känner igen mig, när det blir för mycket att välja mellan blir det svårt att överblicka. Kan jag inte överblicka så tar jag något i högen och bestämmer mig för att vara nöjd (med en lite malande känsla att jag kanske skulle valt något annat).

Nu ska vi t.ex. välja ny elleverantör. Hur roligt är det på en skala mellan ett och tio? Visserligen finns det bra tjänster på internet som jämför olika leverantörer. Men ju fler sådana tjänster jag går in och tittar i desto mer förvirrad blir jag. Det den ena tjänsten framställer som den billigaste gör inte den andra och den tredje har ytterligare ett annat alternativ. Hur nöjd blir man?

Ju fler alternativ som finns, desto större är risken att det finns någonting bättre någon annanstans. (Risken eller kanske möjligheten.) Det blir lite som när man tittar ut i rymden och börjar fundera på universum – spooky¨

Nu ska jag fundera över om jag ska tråckla ihop det här med ledarskap eller om det här är ett helt annat spår…

Written by tankemosaik

2009/09/30 den 20:32

Publicerat i Arbetsliv

Tagged with ,

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är ju liksom att man är döds rädd för att man väljer fel kö……Whats wrong with us!!!!????

  Fru Ripa

  2009/10/01 at 13:50

  • Håller med dig, det räcker med fler än ett alternativ så tycker man att man valt fel 😮

   Tankemosaik

   2009/10/02 at 22:43

 2. Lycka till med den 1,5 tim långa föreläsningen – själv skulle jag inte klara en på fem min – tror jag.
  Anna

  lussekatt

  2009/10/01 at 17:10

 3. Alltså detta med elleverantör det är en helt egen värld för sig. Men jag har studerat själv mycket noga och kommit fram till att Göteborg Energi Din El var det billigaste med alla olika tillägg osv.Sluta leta – fråga mig:)

  Fru Mås

  2009/10/01 at 21:05

  • Underbart Måsen!
   Jag valde faktiskt ett tremånadersavtal med Gbg Energi Din El, kom också fram till att det var billigast med sina 83 eller 84 öre per Kwh inklusive alla möjliga avgifter och moms! Så om någon månad ska jag börja göra ett nytt val igen – underbart!

   tankemosaik

   2009/10/02 at 23:19


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: