Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Empowerment…

with one comment

VattenkannaEmpowerment betyder självbestämmande eller bemyndigande om man kollar i ett uppslagsverk. Ordet används även inom ledarskapsområdet och där vill jag utveckla innebörden. För mig betyder det också att ge energi och kraft till andra att använda sin kompetens, sina talanger. Att få andra att bemyndiga sig själva, att kanske gå utanför sina invanda mönster eller sina invanda gränser och känna att det är ok, roligt och spännande. Ett utvecklande ledarskap.

Men man behöver ju inte vara ledare för att ge empowerment till andra. Tänk på möten där du känt att du får energi, lust och vilja att göra saker – empwerment!

Läste på ‘Om allt och ingenting’ om en föreläsning om konflikthantering och kom då att tänka på empowerment. Tittade också igenom några inlägg jag skrev i våras om empowerment och hittade det här som jag tycker är intresseant och knyter an lite till inlägget som ‘Om allt och ingenting’ skriver om.

Visst finns det tillfällen när man måste titta på problemet och gräva i det men jag tror att man oftast har mer hjälp av att titta framåt och se vilka möjligheter som ligger framför oss, vad vi vill, vilka drömmar vi har. Bygg lösningar istället för att gräva i problemen.

Nu ska jag försöka empowra mig själv att jobba lite. Det har varit som en hal tvål i eftermiddag – jobbet jag ska göra. Tar sats och upptäcker att jag helt plötsligt håller på med något annat. Men nu…

Written by tankemosaik

2009/09/27 den 19:59

Publicerat i Arbetsliv, empowerment

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. ”Bygg lösningar istället för att gräva i problemen”
    Den meningen gillar jag, den säger mycket. Fast ibland behöver man kanske gräva runt och rota lite i problemen också. 😉
    Anna

    lussekatt

    2009/10/01 at 17:09


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: