Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Anna Anka och små brandgula piller…

with 3 comments

Blir riktigt fascinerad av Anna Anka eller fenomenet hon representerar. Bara namnet för ju tankarna till en seriefigur, men inte ens seriefigurer törs säga det den här Ankan kvackar. Modig, övertygad, beräknande, smart eller korkad?

Om man ser det som marknadsföring har hon verkligen lyckats. Många pratar om henne, förstasidorna i kvällspressen visar henne och söker man på Google får man hur många träffar som helst. Smart. I GT häromdagen var det en artikel om henne där hon visade upp poolen. De har roligt Herr och Fru Anka ‘Paul och jag skrattar hela vägen till banken…’ .

Tittar man bakåt i tiden så hittar man gulliga repotage om Anna från Bjuv som blev Fru Anka. På senare tid har blogginlägg och artiklar fått lite annat stuk. Fortsätter undra om Fru Anka menar det hon säger eller…

SDC11354Byter ämne och övergår till orange små piller. Alfons, vårt högst individuella kattpersonlighet har fått en tumör på sköldkörteln. Du kanske läste inlägget för några veckor sedan då jag satt på Djursjukhuset Väst med honom. Det var en jäkla tur att han lyckades få ett grässtrå att fastna i halsen. I samband med detta togs prover som visade på problemet med sköldkörteln. Det förklarar varför han äter som en häst men är smal som en cykel.

Nu ska han ha små brandgula piller två gånger om dagen. Som tur är har han ännu inte fattat att han får dem. Hoppas att han inte börjar fundera över varför han helt plötsligt får smarrig ost morgon och kväll. Nu hoppas vi på att de små  pillren snart ska ge effekt.

(Orange är lite trassligt att skriva i bestäm form, ju. Orangea ser ju lite konstigt ut – fast än det är korrekt. Skriver man oranga så blir det nästan som loranga. Hittade svenska språknämndens rekommendation, de tycker att man ska göra en omskrivning så att man slipper den bestämda formen. Om det inte går så är brandgula ett alternativ.)

Written by tankemosaik

2009/09/18 den 21:55

Publicerat i alfons, katter, tankar

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Brangula piller verkar bättre än orangea, jag håller fullkomligt med och brukar byta ut såna ord som blir krångliga, precis som du gjorde. Men stackars kattrackare. Ska han leva med detta? En tumör – det låter heeemskt (med darr på varje ord…).

  Anna Anka hörde jag talas om för första gången i förrgår. Nån på jobbet, och sen google. Tänkte att hon är fejk, hon gör det för att finnas till. Syns man inte så finns man inte. Nu ska jag läsa vidare om henne på dina länkar här över!

  Solskenskram från sydost.
  Anna

  lussekatt

  2009/09/19 at 14:36

 2. Åh, nej…Stackars Alfons…Först gräs nu oranga små piller…
  Och nu till väsentligare saker…Visst är det intressant att AA upprör så många…bara det är facinerande. Tänk att våga sticka ut så??

  Fru Ripa

  2009/09/19 at 19:30

 3. Nej, jag vill inte att Alfons ska vara sjuk! Hade just läst i lexikonet att sköldkörteln är ett väldigt viktigt organ. Anledningen till att jag läste om just sköldkörteln är att jag just har fått veta att en av mina närstående (man 40) ska operera sin sköldkörtel. Jag håller tummarna för att piller och operation kommer att hjälpa. Kram till er båda!!

  Alfons kompis

  2009/09/21 at 16:27


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: