Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Böcker igen…

with 3 comments

midvinterblodAlltså, förutom att jag håller på att läsa ‘Igelkottens elegans‘ har jag också slängt mig över en deckare. Sanningen att säga så saknar jag mord. Ett mord piggar alltid upp och får mig att somna bättre. Ska ge dig av mina egna recensioner av ‘Midvinterrblod‘ av Mons Kallentoft. Skulle skriva om den i helgen men batteriet i vågen hade tagit slut, Köpte ett nytt på IKEA (!) för några dagar sedan, så här kommer den:

Boken väger 759 gram vilket är på gränsen när man läser i horisontalläge som jag gör. Men det är en välbalanserad bok så den fungerar alldeles utmärkt som läsning innan man ska somna. Dessutom är stilen rätt så stor, väldigt praktiskt, eftersom jag då ser vad det står utan att hålla den 1,5 meter från mig (just nu inne på linjen – hata pocket). Papperet, av lite lägre porös kvalitet men håller för flera genomläsningar om man känner för det (inte jag).

Mord, redan på sidan 24 och det älskar jag (med vissa undantag)! Ett misshandlat djupfryst lik som hänger högt uppe i ett träd, som gjort för en riktigt bra deckare. Huvudpersonen är kriminalinspektör Malin Fors och det här är den första boken i en triologi. Det är underbart att veta att det finns två böcker till!

Är just nu på sidan 46 och har 384 sidor till att njuta av!

Written by tankemosaik

2009/09/10 den 18:34

Publicerat i böcker

Tagged with ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. jag har bara läst midvinterblod och höstsonaten (den oxå bra) Vilken är den tredje?

  Fru Ripa

  2009/09/11 at 09:48

  • Vilken trevlig Avatar du fick. En liten rund en med två antenner…

   1. Midvinterblod
   2. Sommardöden
   3. Höstoffer

   Alla med och utan tassar hälsar!

   Tankemosaik

   2009/09/11 at 22:24

 2. Trevlig bild på bokens framsida!

  Ska börja lyssna på böcker igen, har legat lågt hela sommaren då jag lyssnat på radio i stället.

  Tack för alla hälsningar om tillfrisknande. Jag tror det hjälpt för jag är bättre nu!

  Anna

  lussekatt

  2009/09/11 at 21:49


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: