Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Veckotankar som blev mötesmosaik…

with 2 comments

Den här veckan har varit lite bloggseg. En del veckor är mer blogglätta än andra, ja inte bara lätta, det poppar hela tiden upp bloggtankar. Men det här har varit en vecka med lite bloggfrustration. Hösten börjar göra sig påmind med både sol, värme och riktigt ruskväder. En underbar tisdag med lunch i flödande solsken med Fru B. Sedan har veckan bjudit på något som legat mellan storm och orkaner, duggregn och ordentliga skyfall, ungefär som om vattenkranen stått på för fullt där uppe.

MSGHxPGJMH6At6RkMCgo.jpgNär jag tänker efter har hela veckan kantats av spännande och ibland överraskande möten. Tror att jag skulle kunna fylla en hel blogg med tankar om möten. Ibland händer verkligen oväntade saker. Fick till exempel kontakt med Anna efter några veckors bloggande. När vi var på semester i Öland och Kalmar i somras träffades vi IRL i Kalmar. Ett spännande och roligt möte. Nu hoppas jag att hon snart kommer över till Väst igen så vi kan träffas och kolla in vår uteplats!

250px-Kalmar_Water_TowerEn extra krydda var att vi sprang på varandra i Kalmar kvällen innan vi skulle träffas. Både Anna och jag förstod på något sätt vilka vi var, när vi nästan krockade med varandra. Hon på sin röda cykel och vi promenerandes i vid vattentornet. Men ingen av oss sa något. Senare på kvällen kom det ett mail från Anna ‘det var väl ni som jag stötte på….’. Och det var det. Mötet har till exempel mynnat ut i att vi nu har en gemensam fotoblogg som vi lägger upp lite bilder på när andan faller på. Tänkte att den skulle falla på lite i helgen, vi får se. Och allt detta genom att jag började blogga och ramlade in på hennes blogg när jag sökte på ‘sömnproblem’ och ‘fullmåne’.

Filosofen Ludwig Wittgenstein har bl.a skrivit: ‘In a drop of grammar there’s an ocean of meaning’. Peter Lang har gjort en omskrivning av det och brukar säga att ‘In a greeting there’s an ocean of possibilities‘ och det är verkligen sant.  Tänk vilka möjligheter som kan öppnas upp när man träffar eller hälsar på någon! Ett möte kan leda till de mest fantastiska saker.

boklassJag har också träffat Gro och Bente i veckan. Gro och jag träffades för ett par år sedan via en gemensam bekant och har sedan hållit kontakt med varandra. I början av året träffade jag Bente och helt plötsligt satt vi alla tre och planerade att skriva en bok. Planerna broderades så sakteliga ut under våren och i somras träffades vi i Sundsvall och hade två roliga och kreativa dagar tillsammans. Dagar då tankar och idéer bara poppade upp utan större ansträngning (riktigt bra tankar om jag får säga det själv). Vi har börjat skriva på var sitt håll och använder nätet som vår gemensamma lagringsplats och arbetsyta.  Träffades igår och gjorde en genomgång av nuläget och vårt fortsatta arbete. Också ett möte som blivit till skaparlust och tar vägar som är både hisnande och roliga.

Idag åt jag lunch med I som jag mött i ett jobbsammanhang för många år sedan. Han dök upp i mitt minne helt plötsligt en dag i början av året tror jag det var. Började fundera över vad som hänt i hans liv och med forskningen. Rotade tag i gamla mejl för att försöka hitta adressen, fick ta på den via – ja gissa – just det, ‘hon som….’, ordning och reda på henne! Nu äter vi lunch emellanåt och tankar och idéer flödar. Ja, det är verkligen som Peter säger: ‘In a greeting there’s an ocean of possibilities’.

Ja, vi träffade ju också Peter Lang från England i veckan och började planeringen för den engelska Masterutbildningen som vi planerar till Göteborg 2010. När jag ändå är inne på möten så var vi på födelsedagskalas i kväll med släkten på Kents sida. Födelsedagskalas för Towe som fyllt 17. Mycket hembakat bröd och två pajer. Känner mig störtmätt med vanliljsås på toppen.

6218983I morgon kräftskiva (men jag planerar att vi ska ta med oss något med kött tror jag). Egentligen är jag sugen på surströmming, men hur som helst har jag lovat att göra blåbärsrullar till kalaset (ska försöka ta några foton på dem den här gången).

När jag tänker efter har det varit en vecka med ovanligt många roliga möten!

Written by tankemosaik

2009/09/04 den 23:14

Publicerat i höst, tankar

Tagged with

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Känns som om jag varit borta från din blogg länge och jag gillar att ‘återvända’ och läsa dina tankar igen. Spännande med en bok som du broderar i tankarna med en vän. En egen bok som trycks och som folk vill läsa måste vara snäppet bättre än bloggen.

  Surströmming har jag ätit i helgen – jättegott och mycket trevligt.

  Hadebra – ny vecka, nya möjligheter.
  Anna

  lussekatt

  2009/09/06 at 20:03

  • Glömde skriva att det var kul att bli påmind om vårt första möte och er altan ser jag gääärna vid tillfälle.
   Anna

   lussekatt

   2009/09/06 at 20:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: