Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Söndagsmosaik…

leave a comment »

Idag har det varit en rätt så vanlig varannan söndag. Varannan söndag har jag både BodyPump och Aerobic på eftermiddagen och varannan är en underbart ledig söndag. Idag var den sista varianten av varanna. Lite mosaik lik med allt ifrån få-i-Alfons-penicillin till IKEA och upplägg av workshop för chefer.

SDC11259Lite irriterad på vädret men det är väl inte så mycket att göra åt annat än att sluta vara irriterad. Gillar inte när det ösregnar ena sekunden och solen skiner nästa för att inte nämna blåsten. Det blåser väldigt. I alla fall om man bor högt upp. Tog och drog till IKEA för att slippa blåsten. Lyckades över förväntan, blåste inte ett dugg. Drog sedan hem för att slippa trängseln och alla ungar som gallskrek. Lyckades också över förväntan, inte minsta trängsel här hemma, riktigt luftigt och skönt. Med andra ord en lyckad eftermiddag som innebar tre påsar från IKEA och en sopborste med typ långt skaft. Skaftet gult, borsten grön. Det stod i och för sig på skylten att man måste ta samma färg på skaftet som på borsten. Dum uppmaning, tänkte genast ‘civil kurage’ och blandade. Kristin64-människan har fått mig att köpa en orange låda. Lådan stod jag själv för, men orange – snälla sluta blogga om färger, jag kan inte värja mig 😉

Reningsborg kommer att få besök av mig eller någon som står mig nära, som ett resultat av kassarna. Något måste ut om något annat ska in. Reningsborg är ett alldeles utmärkt ställe när något ska ut. De har fått diverse kartonger och kassar fyllda med allt möjligt de senaste åren. Och de blir lika glada varje gång liksom vi blir för att bli av med det.

Hann äta lite och smälla i mig kaffe innan ‘Hon som jag känt sedan lääänge…’ dök upp. Vi satt ute under gasvärmaren, njöt av sandstensplattornas förgskiftningar och planerade dag 2 av den ledarskapsutbildning vi är mitt uppe i. Vi hann med en hel del planering, livet och framtiden. Har nu suttit och skrivit på bokunderlaget några timmar. Har träff med de andra två medförfattarna på torsdag. En riktigt rolig eftermiddag och kväll som gjort att hjärnan gått igång. Har två andra skrivprojekt igång också (med andra medförfattare) – de ligger i startgroparna och bara väntar på att få gå igång. Högst upp på min önskelista ligger just nu fler timmar per dygn alternativt fler dygn per vecka. Skiter egentligen i vilket…

Läste förresten om ett företag som sparar i lågkonjunkturen. Utbildningsstopp är ett av de riktlinjer som ledningen slagit fast. Ledningen själva ska gå i spetsen och visa att det inte ska utbildas – innebär att de inte går på några som helst kompetensutvecklingsaktiviteter (som kostar) . Hoppas bara att det inte leder till att företaget stannar upp och går bakåt. Tror på kompetensutveckling speciellt i lågkonjunktur.

Written by tankemosaik

2009/08/30 den 20:43

Publicerat i Arbetsliv, böcker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: