Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

The show you love – only shorter…

with one comment

stressJämfört med förr har vi mer tid till vårt förfogande nu än förr. Ja, det går ju fortfarande 24 timmar på ett dygn men vi har mer fritid än förr samtidigt som tiden blir en större och större bristvara för oss. I alla fall statistiskt sett.

I en världsomspännande undersökning som gjordes 2006 kan man se att världsmedborgarens dygn är 43 timmar långt. Vi ägnar i snitt:

  • 20,3 timmar till sömn, arbete, skola, hushållsarbete och resor
  • 8,7 timmar till internet, tv, radio, dagstidningar och veckotidningar
  • 7,9 timmar till mobilen, sms, e-post, bloggar, mp3 osv
  • 6 timmar till familj och vänner

Hur klarar vi av det här då, kan man ju undra. Jo vi gör fler och fler saker samtidigt. Samtidigt som vi jobbar, surfar vi på internet där vi umgås i sociala nätverk som fejan med flera. Vi twittrar via mobilen samtidigt som vi sitter på möte. Eller så kopplar vi ihop bloggen med Twitter som är kopplad till Facebook. Vi lyssnar på mp3 musik i bilen, på jobbet och i duschen, ljudböcker när vi städar. Däremot har vi svårt att göra något när vi sover, ännu i alla fall…

Egentligen är det inte så konstigt att vi blir stressade eller hur…

Det här kan vara en av bakgrunderna till att TV-programmen blir mer och mer snuttifierade och att tempot i bildväxlingarna ökar. Vi har helt enkelt inte tid att sitta ner och titta som vi kanske gjorde förr. Sony nappade på trenden och startade för några år sedan sitt Minisode Network. Där visar man företrädesvis amerikanska serier men de är komprimerade till ca 5 minuter. Genom att korta ner serierna slipper man slösa tid på de långsamma partierna och får se de delar där det händer något. Typ lite längre trailers. Minisode går att titta på i flera kanaler där You Tube är en av dem.

The Show you Love. Only Shorter…

I morgon kör jag 75 minuters BodyToning-klassen på 10 😉

Written by tankemosaik

2009/08/28 den 22:36

Publicerat i internet, livet

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Någon som läst Nextopia ser jag 😉

    Sebastian

    2009/11/17 at 15:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: