Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Har upptäckt…

with one comment

Vet inte hur jag lyckats missa Micael Dahlén, hans böcker och blogg. Ibland lyckas man över förväntan med att missa saker som är riktigt roliga, intressant, lärorika – kort sagt, bra! Dahlén är professor i företagsekonomi på Handels i Stockholm (men det kanske alla redan vet…). Han har skrivit ett antal böcker där den senaste heter Nextopia och handlar om förväntanssamhället.

9789197491983 Han menar att förväntningar har lett till att imorgon blivit viktigare än idag. I en tid när allt är tillgängligt har vi blivit allt mer intresserade av vad som väntar runt hörnet. Vi har byggt ett förväntanssamhälle där vi hela tiden rusar mot nästa sak. Vi strävar mot Nextopia, som lovar att nästan vad som helst är bättre än någonting vi upplevt tidigare.

I Nextopia är vi inte lyckliga särskilt länge, men många gånger. Vi är säkra på att det alltid finns något mer spännande, något roligare, något bättre framöver.

Han berättar till exempel om effekterna av Apples marknadsföring av iPhone. Innan iPhone överhuvudtaget släpptes på marknaden – ingen hade egentligen sett eller provat den den, blev den korad till världens bästa mobiltelefon. I försök har det visat sig att apelsinjuice smakar grapefruktjuice – om man har fått förväntningarna att det är grapefruktjuice, ja jag har svårt att lägga boken ifrån mig…

Nextopia_logo_rosa_RGB_Mica

Written by tankemosaik

2009/08/26 den 14:24

Publicerat i böcker

Tagged with

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mycket intressant, ska forska vidare i hans blogg!
    Anna

    Anmaja & Lussebullen

    2009/08/26 at 21:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: