Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Skånskan klarar skivan…

with 4 comments

Igår hade vi vår länge efterlängtade invigning av altan/trädgård/uteplats. Den som skulle vara klar den femte juni. Nu är den nästan, nästan klar, några små detaljer och ett friggebodslyft kvar. Ja, vi har också några rabatter som ska planteras och en inte längre så starkt lutande slänt med ett litet äppelträd på. Numera kanske det är mer rätt att säga att äppelträdet är i slänten istället för på.

SDC11208 Det blev en väldigt roligt altan/trädgårds/uteplats kalas – trots vädret. Har kollat väderprognosen hela veckan. Prognosen har ändrads flera gånger för alla dagar utom just lördag, igår. Envist har klart.se visat mulet, regn och hård vind som lördagsprognos. En stabil prognos som verkligen höll i sig. Men, vi hade en underbar kväll med lä, infra- och gasvärmare.

Något jag verkligen funderar över är: Vad gör folk utan en Skånska? Alla människor är verkligen värda att ha en högeffektiv Skånska som bästa kompis. Strax efter fyra på eftermiddagen svänger den lilla människan in med sin bil, parkerar, hoppar ut med tre par jackor – en fyllld med dun (hon är lite frusen av sig) – stövlar, paraply, silverskor, convers, två handväskor, tre kassar, en bananplanta och lite annat smått och gott.

Lastar ur sig själv och av med tillbehören, drar sedan igång i både trädgård och kök. Skånskor är bra på väldigt mycket, allt från att bära möbler till att separera laxskivor från förpackningar och vispa grädde. Utan Skånskan hade vi inte klarat att vara klara till halvsju i går eftermiddag. Vi kanske inte var helt lugna och avslappnade men definitivt vid medvetande när gästerna började droppa in.

Mitt råd – skaffa en Skånska – men rör du vår e du dödens 😉

Written by tankemosaik

2009/08/16 den 12:05

Publicerat i fest, trädgård, vänner

Tagged with , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jo jag undrar….Skånskor, kan man köpa dom på nätet? Finns dom i olika prisklasser? Den Skånskan du har verkar vara av den dyrare sorten!
  🙂

  Om allt och...

  2009/08/16 at 17:49

  • Vi pratar alltså inte om någon postorderskånska – det vill jag bara göra klart!
   😉

   tankemosaik

   2009/08/16 at 20:17

 2. Ingen postorderskånska, var hittar man en skånska då?
  Förresten vill jag hellre ha den däringa grodan på bilden, var finns den mer än hos dej o Kent? Den är verkligen urläcker och jag tror det kan bli en prins om jag kysser den.
  Anna

  lussekatt

  2009/08/17 at 18:47

 3. Vilken genomslagskraft det blivit efter helgens festligheter. Jobberbjudanden bara haglar in. Tal, laxskivedelning, gräddvispande, pysslande. Helt fantastiskt.
  Den käcka lilla silvergrodan hittar man hos Josefssons underbara inredningsaffär. Så kul att det blev så kanon på den vackra stenläggningen

  Skånskan

  2009/08/18 at 21:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: