Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Händelserika dagar…

with 4 comments

SDC11095 Det är spännande vad möten kan leda till. Träffade fru G för ett par år sedan och hennes kompanjon B tidigare i år. Nu håller vi på för fullt att både skissa och skriva på en bok eller några artiklar. Ja, de kommer att finnas tillgängliga på lite annat sätt än traditionella böcker.

Vi har haft två roliga, effektiga och spännande dagar tillsammans. Energin har flödat och det har varit lätt för oss att ta fram både struktur och delar av innehåll. Men det återstår förstås en hel del arbete innan vi är klara – och klara kommer vi nog inte att bli. Men vi har satt som mål att ha en första version av vårt arbete klart i år, för att sedan fortsätta fylla på med det vi tycker är roligt att arbeta med och prata om.

Det vi fokuserar på är ett perspektiv på verksamhetsutveckling med medarbetare och ledare i fokus. I all individ- och grupputveckling är språket (pratet) det verktyg vi har för att t.ex. skapa annorlunda kultur eller sammanhang. Med annorlunda så tänker jag förstås att det ska bli bättre för alla involverade parter och intressenter. Det är fokus för vårt gemensamma arbete.

G och B bor i Norrland, närmre bestämt i den stad som all min släkt kommer från. Ett roligt sammanträffande, eller… Fick därför lite bonusträffar på köpet. Bodde hos min Faster två nätter och hos min bror och svägerska en natt.

SDC11149 Dill är något som finns i min svägerskas grönskande kryddland. Hon har gjort en litet fiffigt land med kryddor, örter och lite blommor. SDC11145 Står där i ett hörn av tomten med en rödbrunaktig träram runt om. Bara några meter från anordningen växer det nya sommarhuset fram, bräda för bräda. Mycket imponerad av min brors och svägerskas energi och händighet. När jag kom hade hon tryckluftpistolen i ena handen, en bräda i andra, och (nästan) vattenpasset i munnen medan träfordringen flög upp. De har hunnit resa ytterväggar, lagt papp på taket och satt upp halva brädfordringen. Hårt arbete under semestern och det ser riktigt, riktigt bra ut. Är övertygad att slutresultatet blir över förväntan. Försökte få dem att inse charmen, det häftiga och vackra med putsade, polerade cementgolv (eller hur de nu behandlas). Tror inte att jag nådde ända fram 😉 men jag ska fortsätta jobba på det.

Tyvärr är byggande inte min grej riktigt så jag blir väldigt imponerad när jag ser andra som har intresset och handlaget.

SDC11127 Det var varmt även i Sundsvall. Igår när vi skulle lägga oss var det väldigt varmt inomhus. Min svägerska är både nytänkande och praktisk. Vips plockade hon fram ett moskitnät hon köpt för ett par år sedan. Madrasser och tjock duntäcken åkte fram Hon såg sin chans! Min bror är nämligen lite traditionell, hon hade försökt med honom men misslyckats. Förslaget var att vi skulle ligga utomhus på uteplatsen. Nappade direkt, luften vid havet är underbar, stjärnhimlen fantastisk att titta på och månen kastade ett varmt augustisken över marken.

Björn Moskitnätet hängdes upp, madrasser bars ut, vi bäddade och kröp ner med  moskitnätet säkrat kring oss för att inte bli nattamat åt hungriga myggor. Varför hade hon inte gjort detta tidigare? Jo, det finns björn och grävlingar i nejden samt en och annan älg. Eftersom hon blivit jagad av en grävling i skogen, biten av huggormar och omsprungen av en älg ville hon inte ligga ute ensam. Och min bror, ja, mycket traditionell i det här avseendet – sova gör man i sovrummet, inomhus, typ.

Efter att ha hört min bror snarka insåg jag att läget var lugnt. Inte ett djur med förståndet i behåll vill komma i närheten av det oljudet.

Sov som en mullvad, stock, ja vad du vill. Som en död sill. Vi låg och pratade en stund sedan pang, poff, ping! Vaknade vid niotiden på morgonen. Rena dundersömnen, funderar om detta även funkar i Mölndal…

SDC11085 Är nu på väg söderöver med hjälp av SJ, sju timmar varav tre återstår. Måste säga att det är fantastiskt med flyg, tog en timme. Men flyg funkar bara vardagar av någon mysko anledning. Etappen jag nu är inne på är totalt fel för mina behov, åker baklänges i en fyra-sits-gruppering där man borde koppla loss benen innan man sätter sig. Finns liksom inte plats för fyra par ben. Fast å andra sidan är jag nöjd att jag snart är hemma igen!

Written by tankemosaik

2009/08/08 den 18:10

Publicerat i sommar

Tagged with , , , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Förstår att titeln på detta inlägg pasar perfekt. Du har varit med om många trevliga händelser. Särskilt det här att skriva en egen bok låter jättespännande, speciellt som det även ska ”finnas tillgängliga på lite annat sätt än traditionella böcker” – kan det vara på nätet?

  Att sova ute, ja det borde alla människor pröva åtminstone en enda gång – och sen är man ju fast! Jag ska göra det om en vecka på Öland. Under bar himmel, årligt återkommande med Vinlottorna.

  Nu är du snart hemma va?
  Kram – Anna i solen!

  Anmaja & Lussebullen

  2009/08/08 at 19:05

  • Du har rätt – nätet 😉 ska återkomma sedan med lite mer om vad det handlar om. Helt underbart att sova ute, tyvärr regnar det här (ovanligt eller…) annars hade jag nog tagit och lagt mig på balkongen!

   Om du kollar din blogg så har jag bl.a. skrivit en liten anvisning om hur du Twittrar med telefonen 😀

   tankemosaik

   2009/08/09 at 21:47

   • Jättemycket tack! Jag såg den först nu då den inte publicerade sig själv utan mitt godkännande. 🙂 Ett lite problem bara. Jag har gjort allt, men inte fått den där koden. 😦 En kompis hade samma problem, det kom aldrig nån kod.
    Ska testa igen. Ger mig inte i första taget, men jag kan få fundera och återkomma. Jag tror jag ska återkomma till problemet under kvällen.
    Kram
    A

    lussekatt

    2009/08/10 at 16:02

 2. Vi är så tacksamma för alla inredningstips. Du har så bra idéer. Jag sov med grannfrun natten efter. Verkar som att man får göra en bokningslista nu!

  Kramar Gunilla

  Gunilla Sundkvist

  2009/08/10 at 09:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: