Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Höga kusten

with 3 comments

b_230 Om någon 😉 tänker göra en resa till exempel till Sundsvall och sedan upp mot Höga kusten så kan jag rekommendera en liten utflykt till Norra berget i Sundsvall. Där har man en fantastisk utsikt över staden och dess omgivningar. Där finns också ett utsiktstorn om man vill komma lite högre upp och se lite mer . Det finns även lite annat man kan kolla på, typ:  fäbodvall, museum, skvadern, mm.

Höga kusten börjar efter Högakustenbron (den gamla bron hette Sandöbron), alltså vid det norra brofästet, och sträcker sig upp till Örnsköldsvik (Ö-vik). Det finns mycket att se på i Höga kusten men skulle jag rekommendera något så är det till exempel Bönhamn som ligger intill Nordingrå och är ett litet trevlig fiskeläge och ligger mitt i världsarvet. Efter ett besök i Bönhamn kan man, om man har tid ta en tur till Norrfällsviken, alldeles i närheten. På vägen kanske man kör igenom Mjällom, där man bakat tunnbröd, nu ligger bageriet i Ullånger där det också finns fabriksförsäljning (se Mjällomslänken).

Skuleberget är alltid en sevärdhet, här kan du se utsikten från berget, nästan i realtid. Fast bara nästan. Rekommenderar att åka upp i linbanan och titta på den vidunderliga utsikten från toppen. Det finns även en Toppstuga och naturligtvis en Rövarby för en gång i tiden härjade rövarna i Skuleskogen.

På väg från Skuleskogen upp mot Ö-vik är det många som stannar till vid Näske krog för att äta. En omtyckt och välbesökt vägkrog. Sedan är det inte långt kvar till Ö-vik. Vill man göra en snabbtur där så är det nog Varvsberget som gäller (här får man en liten uppfattning om hur det ser ut – och sjön uppe på platån heter Bergsjön). Från berget ser man rubbet och kan sedan lugnt åka vidare.

Trevlig resa!

Written by tankemosaik

2009/07/29 den 19:03

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för en trevlig guidning, nästan sugen på att åka upp där vid tillfälle. Åker du/ni upp nu?
  Kör försiktigt och ha det jättebra!
  Anna

  lussekatt

  2009/07/29 at 20:08

  • Mja, jag ska också upp fast till Härnösand och skriva lite i slutet av nästa vecka. Det här specialanpassade inlägget är till ‘Hon jag känt sedan lääänge’ och Herr B, hennes man. De ska uppåt i början av nästa vecka.
   H

   tankemosaik

   2009/07/29 at 22:00

   • Jahaja, men jag läste inlägget fast det inte var riktat till mig!? Tassar baklänges ut igen. 😉
    Anna

    lussekatt

    2009/07/29 at 23:27


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: