Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Zebra, inte Zebra Drive…

with 2 comments

 

Avloppen fixat (peppar, peppar). Tur att Coop Bygg har öppet till 22.00 fick tag på både gummikopps-avloppsrens, en så’n som Kalle Anka använder med bristfälligt resultat, i alla fall på proppen i avloppen. De hade också rensband som man kan skruva runt inne i rören.

Gick genast lös på skiten med gummikoppsrensen. Kent och jag avlöste varandra och höll på en bra stund med att tjoppa gummikoppen upp och ned. I början gick det väldigt bra, ett slörp och vattnet rann iväg. Sedan sa det något som liknade ett tjglopp. Tvärstopp.

Tog rensbandet och körde in nästan allt (5 m) innan det tog stopp. Hade bara 2 dm rensband att försöka få proppen att röra sig med. Lyckades! Efter lite skruvande, stötande, dragande och lirkande hände något. Nu har vi spolat igenom med kallt och varmt vatten och det rinner som aldrig förr. Hoppas bara att det håller i sig. Översvämningsskyddet verkar ha gått på diskmaskinen i samband med stoppet. Men det får jag ta tag i i morgon.

Visst är väl den fair-trade-tillverkade Zebran i papier maché charmig!

SDC11007_redigerad-1

SDC11006_redigerad-1SDC11009_redigerad-1

Written by tankemosaik

2009/07/26 den 21:55

Publicerat i livet, semester

Tagged with , , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rörmokare är nåt jag med säkerhet aldrig skulle vilja bli. Urk. Duktiga ni var!!
  Absolut är zebran charmig!
  Anna

  lussekatt

  2009/07/27 at 11:29

 2. Känner mig väldigt duktig som dök ner i avloppsrören och fick bort proppen. Avloppet har fungerat hela dagen idag, hittills i alla fall.
  Har pratat med diskmaskinstillverkaren som meddelar käckt att maskinen måste dras ut på golvet. Den ska lutas bakåt i 45 graders vinkel och sedan lite snett bakåt åt höger. Då töms en liten kopp (som fylls när det blir översvämning) och den går att köra igen. Alternativet är att vänta ca en månad till vattnet har dunstat, sa han glatt.

  Tankemosaik

  2009/07/27 at 13:29


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: