Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Ont i tassarna…

with one comment

Idag har vi gått och gått och gått. Har ont i båda baktassarna, alltså de två som man har skor på. Vi kom iväg till Köpenhamn vid 10.30-tiden från hotellet och var vid Hovedbangården ca 11.30. Därifrån hade vi en underbar vandring runt i Köpenhamn, och en liten shoppingodyssé. Rea i hela Köpenhamn. Visserligen är den Danska kronan rätt så dyr men det gick ändå ihop sig, tror jag.

SDC10945

När man promenerar blir man ju väldigt sugen och ibland får man göra ett undantag. Idag var det ibland, flera gånger. Men visst ser den god ut? Och jag kan lova att den var riktigt smarrig!

SDC10949Smaskig bakelse på Magazin!

SDC10940 

Även i Köpenhamn finns det minicaféer, eller café on Wheels

SDC10985

Ovädret lurar runt hörnet…

SDC10982

Vi var absolut inte ensamma som var ute och gick idag. Det var fullt med folk ute, speciellt på Ströget. Vädret var riktigt varmt och soligt men regnskurarna lurade bakom kröken. På eftermiddagen kom ett riktigt ordentligt störtregn med åska och hagel. Vi hade för ovanlighetsskull tur som hade handlat två stycken paraplyer på ett fair-traide ställe precis innan regnet bröt ut. När jag skulle betala paraplyerna fick jag syn på en zebra i papier maché (hur det nu stavas), den åkte också med av bara farten. Funderar just nu över vart vi har något bra zebraställe hemma.

SDC10991

Vad vore Danmark utan de Danska flaggorna mot den blå himlen…

SDC10978

Vi har blivit lite less på alla gatuartister som ska se ut som statyer, men den här var helt outstanding. Han hade utvecklat konceptet och var skitrolig. Hela han var en fontän. Rätt som det var började det spruta vatten från håret, händerna och armarna. Han fick många välförtjänta applåder!

SDC10988

Paraden på Tivoli gick av stapeln precis när vi kom dit. Det är lite roligt att se den gå runt på området. Alla som deltar i den tar det med största allvar. Prinsen och Prinsessan sitter i vagnen och vinkar nådigt till de som tittar på.

SDC11005

Miljöerna på Tivoli är fantastiska!

SDC10999

Fantastisk staty…

SDC11004

Efter en sådan här dag blir man faktiskt lite småsömnig!

Written by tankemosaik

2009/07/25 den 21:45

Publicerat i semester, sommar

Tagged with , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vad ”avis” jag blir! Tänk att få vara i Köpenhamn…..Tja själv funderar jag på att börja jobba i morgon! Men du, hälsa Albert om du träffar på honom. Han borde ha kommit hem vid det här laget om han inte mellanlanda på någon annans tak!

    Må bara bäst!

    Om allt och...

    2009/07/26 at 10:50


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: