Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Dragit söderut…

with 4 comments

I går så drog vi söderut, närmare bestämt till Malmö. Vi brukar stanna till och äta vid laxbutiken som ligger några mil före Halmstad, och så gjorde vi även den här gången. Laxbuffén är vansinnigt god! Kan bara rekommenderas.

SDC10827 Lite överraskade blev vi av hotellet. Bokade på ett av två nyöppnade hotell i StayAt-kedjan. Visserligen extrapris eftersom vi stannar tre nätter men 550 Kr/natt mer än ok. Dessutom  ingår kök i alla rum, inte så vanligt i Sverige. Hotellet verkar vara något ombyggt statligt verk eller kanske Ericsson. Det är inga problem att tänka sig tjänstemän som sitter i sina moduler när man går i hotellkorridoren. Verkligen en positiv överraskning när vi öppande dörren till rummet, inte en tjänsteman i sikte, bara ett väldigt trevligt hotellrum!

SDC10829 Utanför hotellet finns en cyklisträknare, första gången jag ser en. I går kväll när vi kom hit hade det passerat ca 6000 cyklister. Idag på förmiddagen när vi gav oss iväg låg det på drygt 1300. Får hålla ett vakade öga på antalet resten av dagen. Vi har just avverkat Möllevången, häftig torghandel med grönsaker! Underbart vackert att se på och doften!

SDC10856

Kolla in café Amore här till vänster. Tyvärr hade de inte slagit upp portarna men vi tänker gå dit lite senare idag och ta varsin dubbel expresso. Expressomaskinen står i bagaget i den lilla moped-skåpbilen.

SDC10864

Vi ska göra runda två i Malmö om en liten stund, eventuellt blir det också en tur till Lund. I morgon väntar Köpenhamn.

SDC10861

Written by tankemosaik

2009/07/24 den 11:49

Publicerat i semester, sommar

Tagged with , , ,

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Fräckt hotell – något att lägga på minnet om man skulle befinna sig i Malmö. Om ni besöker Lund – som är så himla mysig liten stad – så tänk på att Lojsan bor på Södra Esplanaden 16 och har gjort i 4 år. Fortsatt trevlig Skånetur – känner mina rötter!

  "Skånskan"

  2009/07/25 at 08:07

 2. Kunde kanske varit trevligt med en tjänsteman på rummet?
  Tycker i alla fall jag. 😉
  Anna

  lussekatt

  2009/07/25 at 14:20

 3. Skånskan, vi ska ta en tur till Lund i morgon på vägen hem. Ska spana in Lojsans adress!

  Anna, mja, just nu på semestern så kan jag leva utan tjänstemän. Men det är klart att om hon/han kunde fixa lite frukost på morgonen och lite vickning på kvällen så… 🙂

  Tankemosaik

  2009/07/25 at 20:55

  • De va ju de jag tänkte ju! 🙂
   A

   lussekatt

   2009/07/26 at 01:00


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: