Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Kemtvätt och böcker…

with 2 comments

Måndag med skumt väder, varmt, lite tryckande, sol och störtregn. Blir så trött när det är lågtryck, tror att det ligger i släkten. Mina föräldrar var också trötta när det var lågtryck, kommer ihåg att mamma alltid hade extra mycket huvudvärk när det var åska på gång, och åska är det i luften idag.

imagesTog äntligen tag i en arbetsuppgift som legat och väntat under våren och sommaren. Klädseln till soffan, ca 10 Kg tyg skulle iväg till kemtvätt. Gjorde en liten research innan och hittade två kemtvättar som har miljövänlig kemtvätt med flytande koldioxid. Miljövänligt och miljövänligt, antar att det borde kallas mindre miljöbelastande. Vet inte ett smack om flytande koldixid i tvättsammanhang med det låter rätt så trevligt istället för perkloretylen. Den ena tvätten tar 140 Kr/Kg och den andra tar 75 Kr/Kg. Eftersom vi har använt oss av den andra tidigare så blev den en utflykt till Kållered och VIC.

Eftersom soffan är stor och klädseln är ljus så rekommenderar de vattentvätt för att få den riktigt fräsch. Nu fick jag lära mig att det går att vattentvätta textilier som är märkta kemtvätt.  Tvättas på ett speciellt sätt och behandlas sedan med ånga mm. Kanske fördjupar mig mer i tvättmetoderna någon gång. Får se senare i veckan hur resultatet blev. (Klädseln ska bara vattentvättas om kemtvätten inte ger bra resultat).

På vägen till Kållered åkta jag in vid posten och hämtade ett bokpaket från Bokus. Alltid lika spännande att både hämta och öppna. Det än något visst med böcker.

SDC10637_redigerad-1

Ser fram mot att sätta ögonen i Baldaccis Geniet. Gillar Kamelklubben och efterföljaren Samlarna. Är grundligt less på den senaste deckaren jag läste och avslutade i gårkväll. Elizabeth George ‘Stråk av rött’, väger nästan ett Kg och så in i bänken bladdrig.  Längst ner i högen ligger en bok om Photoshop Elements 7.0, försöker ta mig tid att lära mig lite mer under semestern. Kanske blir bilderna lite annorlunda på bloggen, vi får se…

Written by tankemosaik

2009/07/20 den 17:39

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Åhh ett bokpaket! Det är som julafton varje gång. Man vet ju vad som ligger i paktet men ändå….
  Och doften! Har du känt doften av nya böcker? Det luktar såå gott!

  Om allt och...

  2009/07/20 at 18:53

 2. Du förresten, tänkte på en grej. När du lärt dig Photoshop Elements 7.0 kankse du kan ha en liten snabb kurs 😉 Har bara 6:an men det innebär ju bara att du kan göra mer än jag 🙂

  Om allt och...

  2009/07/21 at 22:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: