Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Korv…

leave a comment »

Korvkioskar är väl ändå något unikt Svenskt. De heter olika saker i olka landsändar. Typiskt, nu kommer jag inte på något annat namn än just korvkiosk. Sket sig redan i tredje meningen. Men i alla fall, korv kan ju heta wurre (Stockholm), slang sa man i norrland när jag växte upp osv. Något ännu intressantare är hur de döps, tänker nu på korvkioskarna. Här är ett exempel från K-rauta i Mölndal:

SDC10628

Sedan har vi ju min nuvarande favorit i namnsättning som finns i Kungsbacka. Dök ju på den i vår inte fullt så succeartade odyssé i nämnda stad. Jag känner ju jättetrevliga människor i Kungsbacka och jag lovar att göra ett nytt försök när det ine är åska i luften och vi har lågtryck hängade över oss.

SDC10267

Dalens korvkiosk som jag tyvärr inte har någon bild på den har också varit en favorit. När vi flyttade in i huset och renoverade som besatta besökte vi dem rätt så ofta. Vi hade nämligen en dusch mitt i köket, kylen och frysen stod i hallen och i badrummet hade vi…. ja gissa… 😉

Åter till Dalens, de hade ‘grillspettar’ på sin meny. Vi vågade oss aldrig på några grillspettar, men Dalens var kanon, trevlig personal och jättegott mos. Det ska man ju ha när man har korvkiosk.

Written by tankemosaik

2009/07/20 den 12:30

Publicerat i sommar, tankar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: