Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Individer…

leave a comment »

Här har vi en individ med päls. En riktig personlighet. Hon heter Monstret och varför, ja det står lite mer beskrivet i ett tidigare inlägg. Hon är sexton år och har en divan från IKEA som hon verkligen gillar och använder. Det är hennes eftermiddags plejs. När vi kommer hem ligger hon oftast på divanen och kollar ut mot gatan vad som händer. Idag låg hon och spanade på oss när vi kom hem från en liten utflykt till IKEA (ja, ja, det blev inte så mycket hadlat, enast åttioniokronor, väldigt stolt över mig själv).

SDC10631_redigerad-1

Pratade idag med Trädgårdsmästaren som är tillfällig matte för Strössel, våra grannars katt. Trädgårdsmästaren har ju dragit till Skåne och vi var lite oroliga att Strössel inte skulle förstå språket, men det verkar gå alldeles utmärkt. Från att ha varit en väldigt försiktig kisse har hon nu tränat upp sina jaktinstinkter.

Trädgårdsmästaren har fullt upp med att hålla ordning på henne och hinner inte med så mycket annat. Igår tog hon en kanin (Strössel alltså) som hon stolt levererade till vardagsrummet. Efter några timmar stoltserade hon med resterna av en mus, just vid det tillfället hade Trädgårdsmästaren ingen aning om vart resten av musen var. Det fick hon veta lite senare. Efter kaninen och musen tog hon och jagade en annan katt, vilket nog får läggas till hennes plussida. Strössel brukar annars vara den som blir jagad.

Den del av musen som Strössel inte levererade till vardagsrummet, den levererade kl 02.00 på natten. Hur ska jag inte gå in på men Trädgårdsmästaren fick lite att pyssla med på småtimmarna. Sedan var Strössel väldigt dålig, öronen var illröda och jättevarma. Hon är inte van att äta möss så hela kroppen reagerade. Idag har hon bara legat på altanen och kollat på omgivningarna. Håller tummarna tillsammans med Trädgårdsmästaren och hoppas att museffekten ska ha en avskräckade effekt på hennes jaktinstinkter.

Written by tankemosaik

2009/07/19 den 15:48

Publicerat i katter, monstret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: