Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Husdjur och professorer…

leave a comment »

Det har regnat rätt så eller väldigt mycket idag. I alla fall där jag bor, i Mölndal, 100 m från gränsen till Göteborg. Gick ut på upptäcktsfärd, såg att Trädgrådsmästarens Volvo var parkerad hos grannarna – du vet de som renoverar. Smög mig sakta fram genom buskagen för att inte bli dyngvåt av allt vatten som hänger på buskar och blad.

Men innan smygandet började, vad ser jag, på vår nya mur, typ? Jo, hela muren täckt av små djur med hus. Sniglar. Som tur var såg jag inte en enda mördarsnigel men en massa husdjur var ute på promenad i den fuktiga kvällsluften.

SDC10601_redigerad-1

Försöker ha tålamod att lära mig PhotoShop Elements, här är en lite tillsnajsad bild av en av alla sniglar. Glömde fråga vad den heter (har för mig att de är hemafroditer, hona och hane, samma indivd). Något neutralt – Kim – kanske…

Åter till Volvon. Efter att ha duckat för olika vattenagrepp från allt grönt som finns i Trädgårdsmästarens föredetta trädgård visade det sig att Trädgårdsmästaren inte alls var där. Däremot dök Professorn upp (!)  från någonstans långt inne i källarregionen. Han höll på bereda sig ett litet krypin för natten. Det visar sig att de bytt bilar och att han är här och hjälper till med lite renoveringsarbete, som golvläggning mm.

Trädgårdsmästaren är kvar i Skåne ochh vaktar Strössel (katten). Strössel har nämligen lärt sig fånga skånska kaniner, säger inget mer men Trädgårdsmästaren har nog fullt upp med att göra kaninragu om hon inte vaktar riktigt noga.

SDC10606_redigerad-1

En av Trädgårdsmästarens växter som försökte anfalla mig när jag kom smygande uppför trädgårdsgången. Pratade en stund med Herr P och Fru M också. Återupplever lite av vår egen renovering när jag ser vad de håller på med. Kommer också ihåg att allt tog lite längre tid än vad jag ville tro när vi renoverade samtidigt som vi flyttade in. Tror det är samma för Herr P och Fru M. Men jag tror bestämt att det är scharmen med renoveringar. Det tar längre tid än man tror och det blir bättre än man trodde!

SDC10612

Written by tankemosaik

2009/07/18 den 22:03

Publicerat i semester

Tagged with , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: