Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Ovanligt korkat…

with 2 comments

Blir bara så förvånad och irriterad över Litauen och deras korkade syn på det de kallar moral. Du har säkert läst och hört om lagen som antogs. Karin Långström Vinge har bra inlägg på sin blogg och länkar till dagspressen. När jag ändå är irriterad kan också säga att jag blir förbannad på DNs och SVDs rubriksättning ‘Litausik lag mot homosex och hypnos’. För mig är det skillnad på homosex (heterosex) och homosexualitet (heterosexualitet). Det senare är ett bredare begrepp som omfattar mycket annat än sex och det är det senare som lagen omfattar (fast inte heterosexualitet förstås).

Dessutom, vilket hopkok av ämnen som förbjuds att sprida positiv information om t ex: hypnos, hbt-frågor, dålig vanor när det gäller mat, hygien och motion, polygami samt t.ex. flera typer av våld.

Det har varit en faslig debatt i Sverige när EU t.ex. lägger sig i vår alkoholpolitik och vill att vin, sprit, öl ska säljas på andra ställen än systembolaget. Likaså har EU lagt sig i vårt apoteksmonopol. Men vad gör EU åt Litauens idiotiska lagstiftning som går mot allt som har med mänsliga värderingar och yttrandefirehet att göra? Nu är det väl ett utmärkt tillfälle att visa handling från EUs sida. Borde ju inte vara speciellt svårt uppfyller man inte grundkraven för en demokrati, så ut ur EU.

Written by tankemosaik

2009/07/15 den 23:22

Publicerat i tankar

Tagged with , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Måste erkänna att jag inte har följt denna debat. Har nu försökt att sätta mig in i vad det handlar om. Först blir jag så förbannad, sedan blir jag mest ledsen och känner empati. Empati för dessa inskränkta människor som måste ha en otrolig rädsla, en rädsla för en okunskap. Jag tycker det är beklämmande att detta pågår år 2009!

  Om allt och...

  2009/07/16 at 20:04

  • ja, helt otroligt att det pågår 2009 och i ett EU-anslutet land (fast Estland, Lettland och Polen ligger ju inte så långt efter)

   Tankemosaik

   2009/07/18 at 11:40


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: