Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Vädret och lite diverse…

with 2 comments

regnVisst har det varit skönt med regn efter värmen som var under några veckor. Nu börjar jag längta efter sol igen. Fram för högtryck! Kollar på flera vädersajter och det verkar som det ska kunna bli sol, växlande molnlighet och lite regn samtidigt – om man summerar de olika prognoserna. Tar bestämt fasta på solsymbolen!

Till och med Herr P och Fru M verkar ha flytt regnandet. Har inte sett någon renoveringsaktivitet på två dagar. Blir lite fundersam över flyttschemat… De renoverar ett hus från 40-talet, tror jag, möjligen 30-talet. Bytt ut träfasaden mot en ny likadan, målat, bytt fönster, fönsterfoder mm. Fantastiskt hur ett hus kan få nytt liv. Det ser ut som det sakta rest på sig, rätat ut sig och står upp stolt i ryggen – ett lyckligt hus!

Det är så roligt att det kommer nya material som bygger på gammal kunskap. T.ex. så byter de ut den gamla glasullsbaserade isoleringen mot ny isolering gjord på lin. Ett naturmaterial som behandlats och ser nästan ut som vanlig isolering, mörkgrönt och luktar gott – som hö. Passar bra tillsammans med den konstruktion som är i äldre trähus.

7710_smallFick tips om Byggfabriken (av Herr P och Fru M) som har nytillverkade produkter för äldre hus 1800-tal och framåt. Jätteroligt sajt att bläddra runt i. Blir ömsom nostalgisk och får ömsom tygla min köplust. Nostalgisk t.ex. över den vattenkran jag växte upp med. Precis en sådan hade vi i köket. De har även underbara strömbrytare, sådana som jag kommer ihåg från min farmor och farfar. Svart bakelit, finns även i krom. Elkablar med textilöverdrag, ser ut som sådana som förr kunde torkade sönder och kortsluta ett helt hus. Blir tacksam över att jag bor i ett sjuttiotalshus. Eftersom jag är rätt så noga med stilarna finns det inte, som tur är, så mycket som stilmässigt passar in där vi bor, bra för kassan 😉

SDC10091SDC10074Var på sta’n häromdagen och dagen före häromdagen. Hittade en ställe som jag inte hade en aning om att det fanns. En kramzon. Den ligger strax utanför vallgraven väldigt nära Trädgårdsföreningsens entré. Kan vara bra att veta om du känner att du behöver krama någon. Ja, staden, den ser du spegelvänd på flaggan till höger.

Gjorde även en del andra upptäckter, saker jag missat. Nyttigt att ta en runda och uppdatera den inre geografin med det senaste. Tog en del bilder som kommer att dyka upp här eller i närheten så småningom.

Written by tankemosaik

2009/07/11 den 23:51

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Låg lite efter och har läst ikapp nu. Vet inte vad jag ska kommentera för det var så mycket jag hade en tanke att skriva nåt om. Har följt länkarna bla till Byggfabriken och fann en massa trevlig läsning och bilder att se på. Så jag säger bara att din blogg är trevlig och omväxlande och så önskar jag er bättre väder där bort i väst!
    Anna

    Anmaja

    2009/07/12 at 09:00

  2. […] varmt… (köksblandare i retrostil) Vädret och lite diverse… (tips om Byggfabriken) Snatteträdgård… (monstret sommarrullar) Sommar… (Tidplanen och Fru M […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: