Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Lite roligt…

leave a comment »

halfbloodp2Såg en liten notis i GP om Daniel Radcliff, du vet han som spelar Harry Potter i filmerna. Han är lite rolig i de intervjuer han ger. Till The Guardian ska han, enligt Expressen, ha sagt att han han inte vill bli något emo-barn och eftersom han ser bra ut med ögonsmink så är alternativet att bli en dragqueen…

Läser man originalartikeln i Guardian så är det som vanligt, dagstidningarna tar upp en pytteliten del i en större sammanhang. Hela intervjuen med och om honom är intressant. Rätt så typiskt kvälls- och dagspress att lyfta ut en liten del och göra en större grej av det. Dessutom rätt så fritt tolkat. Syfte…

Lite imponerad blir jag av att han får 25,6 millioner pund för de sista två filmerna. Tror jag ska satsa på filmstjärnekarriär!

emo53Nu stötte jag på uttrycket emo igen. Har goda vänner vars dotter har klätt sig som emo under en period. Hon har gått in för det. En dag börjar en ny (snygg) kille i skolan. Han går fram till henne och säger ‘är det du som är emot’. Hon rusar hem halv vansinnig över att han sagt att hon är emot! Fattar inget! Hon är i puberteten.  In i garderoben plockar fram ‘vanliga’ kläder och uppstår helt plötsligt som ett icke-emo. Det gjorde mig ännu mer nyfiken på emo-begreppet.

När jag går in och kollar på emo-sajten emo-corner får jag reda på att emo är typ punk men med känslor och inte den aggresivitet som var en del av punken. Det finns också lite olika gallerier med bilder av emo-tjejer och killar. Jämfört med punkstilen tycker jag det ser väligt snällt ut. Men visst är det underbart med de olika stilar som finns idag och den mångfald det ger upphov till. Alltid t.ex. lika spännande att ‘titta på folk’ när man går på stan!

Written by tankemosaik

2009/07/09 den 23:52

Publicerat i tankar

Tagged with ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: