Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Solskydd…

with 4 comments

Idag behövde jag definitivt inget solskydd. Igår tittade vi på väderprognosen och bestämde att vi skulle sola och bada idag. Idag när vi såg hur vädret såg ut IRL bestämde vi oss för att åka ner till sta’n för att kolla runt lite och sedan gå och se ‘Änglar och demoner’ kl 15.00 på Sveriges bästa biograf. Så mycket sol och bad blev det.

Kolla runt innebar att plånboken blev lite tunnare, å andra sidan fick fötterna något nytt att vandra omkring i. Converse – säger inget mer.

I lördags var vi ute på Amundön, varmt och underbart väder. Vattnet var minst 22 grader dessutom så det var ingen hejd på badandet i det salta vattnet. Vi badade i Kalmar också. Vattnet är väldigt olika i Östersjön jämfört med Kattegatt (om det nu är Kattegatt utanför Amundön – ni vet, min uppfattning om geografin och världshaven). Här salt, östkusten inte speciellt salt, men letar man efter lite sälta så kan man känna det någonstans långt, långt inne. Det påminde mig om min barndoms somrar uppe i Örnsköldsvik och Genesön. Göteborgaren som var med tyckte däremot att det var lite läskigt. Men det var inte det jag skulle skriva om.

I lördags på Amundön ligger vi i värmen och njuter. Då kommer två killar gående med sin hund, en Jack Russel. Kent och jag börjar så smått en liten diskussion som gick ut på att man inte ska ta med sig hundar ut till badstranden när det är varmt och det inte finns någon skugga. Började så smått bli lite orolig över att hunden skulle lida i värmen. Ack vad vi bedrog oss!

JRT.ht1

Först packar de upp sina filtar och lite annat småkrafs, typ termos mm. Sedan hux flux, flyger ett litet tält upp, lätt som en plätt. Mäkta imponerad och förvånad undrar jag vad farao det är för litet tält de fick upp på ett par minuter. Jo, det var givetvis ett tält till vovven så att hon skulle få skugga. Efter tältet kom vattenskålen och vattnet fram.

Hunden hoppar in i tältet som har öppningar som liknar någon typ av fönster på alla fyra sidorna. Den ena sidan är öppen  för att hon ska kunna gå in och ut. Där ligger hon i skuggan och kollar in omgivningen. En pigg liten hund som hette Rut. Vi pratade lite med ägarna och vovven när vi gick förbi för att ta ett av våra salta dopp.

Nu har jag letat lite på nätet och hittat några olika tält för hundar och katter. Hade överhuvudtaget ingen aning om att de fanns tält för hundar och katter. Måste ändå säga att jag är hyfsat uppdaterad på i alla fall kattmöblemang.

shopimage_12877506647_3168

Ruts tält såg mer ut som tältet till vänster.

Written by tankemosaik

2009/07/07 den 23:22

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jaha då förvänta jag mig snart en blid på ett litet tält till Alfons & Monstret……Måste skvallra lite! Jag ha börjat blogga. Skratta inte nu för det är bland annat ditt ”fel”. Jag har blivit så inpirerad och tänkt att det kanske är dags att börja själv och inte bara tjuvkika hos andra! Sidan är startad så sent som igår och är under uppbyggnad!

  Kristin

  2009/07/08 at 10:06

 2. Säger bara IKEA – igen. De har ett kamoflagemönstrat tält och ett spetsmönstrat tält – till katter! Ja småhundar går nog in också. Förut hade de även ett turkost tält, som en hundkoja med rund öppning. Jag gillar inte turkos, men gick och nöp i det varje gång jag såg det. En gång när jag kom så hade de lika dana i rött!! Det stod både ANNA och LUSSEKATT på så jag var ju TVUNGEN att köpa det! Ska visa bild på det vid tillfälle!
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/07/08 at 21:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: