Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Insomningslitteratur…

with 7 comments

Alltså, det är dags för lite gnäll över min insomningslitteratur igen. Deckare. Har under några veckor kämpat med ‘Stråk av rött’ av Elizabeth George. Kämpat både fysiskt och psykiskt. Boken är 701 sidor lång och väger minst 7 hg – det fysiska kämpandet. Det psykiska beror på att den är pladdrig. Pladdrig så in i bänken, sida upp och sida ner med pladder innan historien som människan försöker berätta binds ihop. Hinner glömma bort handlingen innan utvikningarna, under utvikningen, så att efter utvikningen är det bara ett jasså. Får bläddra tillbaks och fräscha upp minnet innan jag tar sats igen.

9789113019147

Bestämde mig för att inte ta sats mer utan lägga undan den ett tag och plocka upp en annan. Jag läste en deckare av Peter James, hans senaste som jag inte på rak arm kommer ihåg vad den heter. Köpte de två tidigare utgivna: Levande begravd och Ett snyggt lik.

Hade med mig ‘Levande begravd’ på den lilla semestertrippen. Läste ca tio sidor och fick ångest. Bestämde mig för att inte läsa vidare. Kollade lite på slutet och han som blev levande begravd överlever – kan vara bra att veta när jag ska berätta själva intrigen:

Svensexa, kompisarna super den kommande brudgummen full. Lägger honom i en kista, sticker in en luftslag, gräver ner honom i jorden för att hämta upp honom om ett par timmar. På vägen därifrån krockar de med en lastbil, tror jag det var. På den vägen är det för han som ligger i kistan, en kista som dessutom börjar fyllas med vatten.

9789173514828

Nu håller jag istället på att läsa ‘Ett snyggt lik’ av samma författare. Betydligt bättre. Det tar bara några sidor så springer en hund iväg ut på en åker. Kommer tillbaks med en hand i munnen. Ägaren får en shock, ringer polisen. Efter lite sökande hittar man en styckad kropp i en plastsäck, huvudet saknas (ännu, vad vet jag, det kanske dyker upp om några sidor).

Riktigt bra sova-gott-läsning!

9789173514729

Written by tankemosaik

2009/07/05 den 23:05

Publicerat i böcker

Tagged with , ,

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men H, inte kan det väl vara ett fysiskt problem för en så vältränad man som du att läsa en bok på 701 sidor!!Men pröva pocket vet jag, dom brukar ju vara lite lättare. Förvisso kan ju synen ställa till det med dom små bokstäverna men glasögon har du ju redan! Läste själv ut en bok igår som heter; Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät av Paulo Coelho. Förvisso ingen deckare, som jag älskar! Men en snygg författare och det kan ibland räcka för mig 🙂

  Kristin

  2009/07/06 at 15:38

 2. Roligt att du läser Paulo Coelho! Gillar hans böcker, läste Vid floden… i våras. Du får gärna låna ‘Häxan från Portobello’ om du vill. Med hårda pärmar och STORA bokstäver. Försöker undvika pocket, bokstäverna för små trots att jag skaffat slipade läsglasögon… 😮

  tankemosaik

  2009/07/06 at 20:36

  • Tack, har redan läst den! Har också läst Elva minuter (pocket), Brida, Zahiren och självklart Alkemisten! Är det någon du vill låna så hojta till!

   Kristin

   2009/07/06 at 21:19

   • Jag har dem, men tack ändå!
    Vem snodde osten – blev populär – har inte hunnit läsa den själv men någon annan har det. Han har bestämt sig för att det är dags att söka ny ost…
    Återkommer nog med ett inlägg om boken så fort jag läst den.

    Tankemosaik

    2009/07/07 at 23:00

 3. ‘Alla’ läser böcker på sommaren, hur orkar ni? I denna värmen tycker jag hjärnan kokar. Förresten läser jag ju inte böcker över huvudtaget – eller rättare sagt så är det just över huvudet jag intager mina böcker, genom att lyssna på dem i ljudvariant. Men vad jag vill ha sagt är att jag inte orkat lyssna under värmetäcket som legat över oss ett tag. Men tack för diverse boktips! Levande begrav låter ju helt underbar. *ironi*
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/07/07 at 04:51


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: