Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Snatteträdgård…

with one comment

Klockan är tjugo i sju på kvällen och jag har smitit in i Larssons trädgård. Monstret kom glatt skuttande efter. Här har vi suttit en stund i skuggan under äppelträden. Satt just och njöt av en knyckt trädgård när först Herr P kommer insvichande och sedan Fru M. Refererade snabbt till att Trädgårdsmästaren har lovat mig att sitta här. Men de är vänliga,  Larssons, tycker bara det är trevligt att någon vill snatta deras trädgård en stund. Får se vad de säger om en månad…

Och jag sitter ju här för att vår egen trädgård är mer av ett grustag än trädgård. Längtar till den blir klar…

P7032384

Egentligen är tanken att jag ska arbeta en stund, försöka få ihop något från ett möte i förmiddags. Lovade att skriva ner hur jag uppfattat det som ska göras och mejla ut det, blir spännande att se om det stämmer med de andras uppfatning – speciellt efter det möte vi hade idag. Sedan tar jag semester…

‘Jag kan allt…’ heter den här kermikskulpturen i stengods. Vi köpte den på Öland. Guntorps Herrgård (där vi bodde) hade en liten miniutställing-försäljning av Carina Peterssons keramik. Vi föll direkt för den här lilla pippin. Visst blir man glad när man ser den – jag blir det!

P7032381

Ser att hon har en plats på webben också, här.

Nu gjorde Monstret precis ett av sina sommarrull och jag lyckades ha kameran alldels intill mig. Vi har det mysigt, Monstret och jag, i trädgården vi knyckt en liten stund…

P7032390

Written by tankemosaik

2009/07/03 den 17:52

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Monstret är underbar när hon fläker ut sig så där! Lussekatt gör lika dant, men jag har aldrig lyckats fånga honom i den ställningen. Ser att det finns en liten rosa simpool – är den för er att knycka också, ja när ni nu intagit grannens trädgård alltså. K kanske också får plats?

  Har inte träffat Carina Pettersson, men sett hennes keramik lite på olika ställen. Vet inte om hon fortfarande håller till i stenladan vid Halltorps Gästgiveri. Men snygga grejer gör hon.

  Ser ut att vara en trevlig arbetsplats där vid lilla datorn i skuggan.

  Kram
  Anna

  Anmaja

  2009/07/03 at 18:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: