Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Ölandsmosaik…

with 2 comments

En fantastisk dag. Semester, strålande väder och en heldag runt Öland. Började med att fundera på att tvätta bilen. Men det gjorde vi inte. Åkte istället till Borgholmsslottsruin och traskade runt. Fast vi grundade med en dubbel espresso.

P6292086

Riktigt spännande att vandra omkring i slottsruinen. Brukar bli less efter tio minuter men här gick det minst tjugofem innan jag började fundera över vart utgången låg. Mitt lokalsinne är ju sådär så det kan ju ta ytterligare tjugofem innan jag lokaliserat den. Men jag har ju en levande GPS med mig…

P6292104

Den blå himlen och fönsteröppningarna i ruinen var hur läckra som helst att fösöka få på bild. Gillar den här kombinationen av fönster och himmel.

Efter slottsruinen satte vi i rask takt bilens nos mot Solliden. Traskade runt någon timme i parken för att sedan sätta oss ner i kaféet och äta något smarrigt, trodde vi. Kungen har satsat på Delicato i år så vi vände snabbt och hittade ett annat ställe någonstans på östra sidan av Oland Island.

P6292224

Damerna med väskorna tillhör inte vårt sällskap. Speglar dock bilden av våra minnen från Öland. Vi och en flock bussar med pensionärer som vandrade runt i Borgholm, kring Borgholm, på Solliden, vid Solliden, på Norra Öland, Södra Öland och mitt i Öland….

P6292146

Efter Solliden blev det Långe Erik, fyren du vet. Jag visste inte, men nu vet jag. Den ligger långt söderut. Den mest södrigaste positionen på Öland. Där reser sig fyren Långe Erik. Vi gick inte upp i den, det sköttes väldigt bra av andra.

P6292265

Vi såg också en av våra favvisdjur. Kossor, många kossor i olika färger. Rödbrokiga, svartfläckiga (poliskossor), grå, svarta, prickiga och rutiga. Ett av mina bestående minnen från Öland är kossorna och att det är som att resa omkring när jag var liten och familjen reste mellan Örnsköldsvik och till släktingarna i Sundsvall. Fullt med kossor och jordbruk hela vägen. Det är det inte nu. Men på Öland är det som det var förr. Vi såg till och med hässjor med hö!

P6292301

Min farmor och farfar hade kossor. Bland annat en rödbrokig som hette Persika men hon kallades för Perska.

Efter Långe Erik åkte vi norrut igen till Färjestaden. In på Paradisverkstaden blev väldigt förälskad i ett rätt så stort fat i gladgrön färg och munter dekor. Kan se det på vår nya uteplats (när den blir klar) med ett keramikägg i mörkgrönt med prickar på. Det blev inget köp idag men tror att vi kommer att åka tillbaks i morgon…

I kväll gick vi och åt Grekiskt. På väg in till restaurangen ser jag någon som hoppar av hojen och tar ett kort på det gamla vattentornet i Kalmar. Tycker jag känner igen cykeln och cyklisten. Tänker att det kan ju  bara vara Anna (Annmajas blogg). Vi tittar på varandra men ingen säger något. Hon cyklar iväg och vi går vidare mot restaurangen samtidigt som vi pratar om att det måste ha varit Anna.

Vad ser jag på bloggen när jag kommer till hotellet. Anna har kommenterat inlägget om Hildas hotell – och visst var det Anna vi mötte!

P6281952

Sommar – crocks på strand på Öland…

P6292134

Fönster på rad – Borgholms slottsruin

P6292185

Blåklocka – Solliden

P6292287

Vart är Nisse?

P6292229

Akleja – Solliden

P6292246

Mamma med kalv – visst blir man varm om hjärtat…

P6292268

Mums…

Written by tankemosaik

2009/06/29 den 22:35

Publicerat i glad, semester, trädgård

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Åh så fina bilder, kossor i mängder och slottsfönter. Kul att ni verkar att trivas här på mitt håll av landet.

  Ja ni kände igen mig också, kul. Och nu ska vi snart ta en kopp av nåt. Vi får se var det blir? Förslag?

  Anna

  Anmaja

  2009/06/30 at 12:59

 2. Ååhh vad jag längtar! Efter Öland alltså så att det inte blir några missförstånd ;-)! Jag har varit på Öland fyra gånger och känner till och med igen korvmojen på torget. Kul att se alla bilder och visst är det vackert med all vallmo som finns där?! Men hur kan man få två stenar till kamelpucklar, jag bara undrar :-. Så har du varit på Paradisverkstaden, dom har ju så fina grejer! Jag hade aldrig väntat med inköpet, jag hade slagit till direkt! Köpte en svindyr liten glaskanna där för ett par år sedan – den används flitigt! Må väl!

  Kristin

  2009/06/30 at 14:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: