Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tordagsmosaik…

with 3 comments

question-markDet börjar bli lite körigt, sista arbetsdagen i morgon innan semestern så smått börjar rulla igång. Lite rivstart blir det. På lördag ska vi iväg på vår minisemester till Blekinge (?). Har upptäckt att våra kartböcker har vissa brister. Blev väldigt förvånad när jag slog upp bilkartan och såg att Västervik har flyttat upp till Kalmar. De verkar ha bytt plats, Västervik och Kalmar. Öland har också flyttat på sig, lite mer söderut än tidigare och Gotland har följt med.

Exempel på en misstänkt felaktig karta

Exempel på en misstänkt felaktig karta

Fick leta reda på ytterligare en för att bli övertygad om att Kalmar verkligen ligger där den första kartan ville placera det. Och det gjorde den. Håller nu på med en mental omställningsprocess för att acceptera att Kalmar, Västervik, Gotland och Öland ligger där de ligger. Bilen är i och för sig utrustad med  GPS så vi hamnar troligtvis rätt även om min mentala uppfattning av geografin inte riktigt stämmer med kartböckerna. Lite roligt var det att även Kent hade samma bild. Kalmar ska ligga rakt österut från Göteborg och vi tänker inte köpa den nya placeringen så där rätt av. Anmaja, det finns en möjlighet att du får ta och hoppa upp på ekipaget och cykla till Västervik om vi ska kunna ta en kopp tillsammans 😉

Träffade Herr P idag (han som har en dörr i färgen NCSS7020-G10Y) när jag skulle vattna våra perenna växter. Som du kanske vet är dom placerade i plastpåsar och instoppade i buskarna på Herr Ps och Fru Ms tomt. Fick en viss föraning om att inflyttningsdatumet kan komma att förändras. Nu kan det bli en förskjutning till slutet av juli, köket kommer inte förrän andra veckan i juli.

Ja, ja, jag säger bara – curlinggenerationen. Annat är det med generationen före. Vi flyttade in mitt i renoveringen. Var glad att vi hade stampat jordgolv i köket och en öppen eldstad där vi kunde värma våra rester. Men, vi tycker att det ska bli väldigt roligt när de flyttar in!!! Vi håller tummarna för att det blir innan vi själva flyttar till äldreboendet…

Nyponros från Fru Ms och Herr Ps trädgård

Nyponros från Fru Ms och Herr Ps trädgård

Tittar ofta – alltid – på Nyhetsmorgon i TV1 samtidigt som jag försöker vakna. I morse var det lite nya forskningsrön kring kosthållning och vin, igen. En studie på 22 000 greker visar att medelhavsmat kombinerat med max 2,5 dl vin för kvinnor och max 4 dl vin för män per dag förlänger livet. Kött ska vi äta två gånger i veckan och alltid mycket grönsaker.

Berättade detta på lunchen idag för några arbetskamrater. Bl.a. hon som jag känt sedan lääänge och Måsen. Vad blir det första båda frågar? Jo, om det är rött eller vitt vin. Där ser man vad de har fokus på. Själv har jag problem med att dricka vin eller ‘alkoholhaltiga drycker’ (nu låter jag som någonslags nykterist). Oftast blir jag bara dötrött, eller så får jag migrän, aldrig någon slags positiv känsla. Har visst att göra med dopaminsystemet eller något. Ska forska lite mer och kanske kommer det lite längre fram, ett litet inlägg om alkoholens förvirrade inverkningar på vissa individer i populationen. Slutsatsen jag har kommit fram till är att om jag ska käka den här dieten så kommer jag att somna på grund av vinet oavsett om det är rött, vitt, rosé eller mousserande.

Nix, inget för mig

Nix, inget för mig - Zzzzzzz

Written by tankemosaik

2009/06/25 den 22:17

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Visserligen är jag en rätt god cyklist, men V-vik låter i längsta laget att bege mig. Tur att ni har GPS, jag funderar på att skaffa en sån däringa liten vägvisare till… ekipaget! 🙂

  Förstår att östra Småland är en vit fläck för er. 😦 Jag tycker ni ska lita på kartorna, för mig har Göteborg alltid legat lite uppåt. Nej förresten, inte för tretti år sen då jag bodde i Stockholm, då var det lite neråt.

  Jag hoppas att efter er semestertripp hit så ska denna del av landet vara ett minne av sol och grönt och lite friska vindar. Glada och trevliga minnen och en längtan att komma åter.

  Ses!
  Anna/Anmaja

  Anmaja

  2009/06/26 at 12:23

 2. Mitten på juli ja, men jag sa inte vilket år! 😉
  Nädå, 24 juli 2009 går flyttlasset, det är numera spikat av fru M. Vi längtar… Hoppas ni hade det fint på Öland!

  Herr P

  2009/07/02 at 08:02

 3. Ha!
  Fru M sa 26 juli idag!
  Vi tror det när vi ser det….
  Men ni är väldans välkomna!

  tankemosaik

  2009/07/02 at 21:16


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: