Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Några saker…

with 7 comments

Några saker så här på kvällskvisten. Gick just ner i köket och skulle dricka lite vatten. Upptäcker att någon i hushållet har lämnat kvar en ourvriden disktrasa. Det är få saker jag tycker är äckliga men att ta i en kall, våt, slajmig ourvriden disktrasa – där går gränsen. Jag gör det, men hela mitt jag protesterar. Kläm gärna ut tandkrämstuben på mitten,  bre hårdbrömackan på den släta sidan, säg tjecks istället för kex men lämna inte disktrasan utan att vrida ur den!

disktrasa-miljo

Det har varit ett rätt så jobbigt år framförallt på arbetet och jag längtar för fullt till semestern! Kände i förra veckan att jag måste göra något så jag bestämde mig för att ta semester i morgon, torsdag före midsommarafton. Det hände sig vid den tiden då väderprognoserna sa att det skulle bli en fantastsikt solig och varm midsommarhelt i södra Sverige. Och vad säger de nu om morgondagen? Jo, regn och rätt så kyligt en sådär tretton grader. Kan pigga på sig till fjorton eller femton om det vill sig riktigt bra. Men har jag en jäkla tur så kan det kanske ändå bli en tur till Amundön.

konferens_flyg

Kollade just mejlen och såg att reservplanen är klar. Gro är nere från Sundsvall och undrar om jag har tid för lunch, kul!  Behöver även handla en flaska champagne till Midsommarafton så det kan ju passa bra att göra samtidigt isåfall. Har kollat den (för mig) nya vädersajten klart.se där Pohlman är chefsmeterolog. Börjar gilla den sajten. De har lite bättre väder än SMHI, en klar framgångsfaktor. Bra jobbat!

Written by tankemosaik

2009/06/17 den 23:27

Publicerat i tankar

Tagged with , , , ,

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tack för den vädersajten! Det var bra att jag kunde se att den planerade klädseln för kvällens födelsedagskalas inte kommer att funka. Jag kommer att frysa ihjäl i kort kjol och bara ben. Nej, det får bli långa byxor istället! Jag undrar verkligen när havet blir tillräckligt varmt för det första sommardoppet? Kanske Polman vet det åxå? Glad midsommar!

  Oceanografen

  2009/06/18 at 08:49

  • Roligt att det går att överraska en Oceanograf med en vädersajt! Hälsa till professorn och ge Strössel en midsommarpuss på nosen (ja, professorn också om du vill).
   H+K+M+A

   tankemosaik

   2009/06/19 at 15:02

 2. Alltså du vet väl att man kan gå i terapi för det där med att inte kunna ta i en kall, våt, slajmig ourvriden disktrasa?? Kankse har du en hon du känt lääänge som kan hjälpa dig?! Här ute vid inloppet till Göteborg har nu solen börjat titta fram och av regnet återstår bara stora pölar så kanske………..
  Ha en bra helg!

  Kristin

  2009/06/18 at 11:41

  • Hmmm, tanken har slagit mig…
   Hoppas du får en torr och underbar Midsommar! 😉

   tankemosaik

   2009/06/19 at 15:00

 3. Trasan är ju fräch för övrig, vad är problemet? 😉 Älgarna förstås – jag kan se möss, stjärnor, prickar, hjärtan, ja vad som helst – men inte älgar på min disktrasa.

  På tal om boende så finns ju de stora hotellkedjorna, men jag vet ett mindre hotell på Ängö, Hotell Villa, som var uppskattat för några år sen och säkert fortfarande. Sen ser jag ett litet hotell inne på Esplanaden om jag inte vet nåt om, Hotell Hilda. Svanen är vandrarhem med hotellrum. Ni kan se närmare på denna sida:
  http://maps.google.se/maps?sourceid=navclient&hl=sv&rlz=1T4GGLL_svSE322SE323&um=1&ie=UTF-8&q=hotell+i+kalmar&fb=1&split=1&gl=se&view=text&ei=7Vw7SrzqMsmY_Qbh9_h3&sa=X&oi=local_group&ct=more-results&cd=1&resnum=1
  Oj det blev en lång länk, om den inte funkar googla på Hotell i Kalmar.

  Lycka till och ha en fortsatt bra midsommarhelg!

  Anna

  Anmaja

  2009/06/19 at 10:45

  • Eftersom trasan såg ut som den gjorde tog jag en bild på en annan trasa. Ville inte riskera att chocka eventuellt känsliga läsare 🙂
   Tack för tipsen, ska kolla vidare på nätet (har börjat så smått).
   Önskar dig en riktigt skön och avkopplande midsommarhelg! Ta det försiktigt med ekipaget i trafiken!

   tankemosaik

   2009/06/19 at 14:56

 4. Wettexduken är en av människans bästa vänner! Väl urvriden så är den oslagbar! Så mycket nytta man kan ha av den och så många utföranden den finns i. Tips nu inför sommaren. När du badat tag en väl urvriden (ren) wettexduk och torka dig först med innan du tar handduken. Genialt eller hur! Detta har min svägerska kommit på långt ute till havs i båten när man inte vill fylla yachten med massa blöta handdukar! Vi skall komma på en båtvariant som vi skall börja sälja (dyrt) i båtaffärer.

  Vill man ha en exklusivare så rekommenderar jag Eva Solos wettex som man käckt ställer på en rostfri platta. Finns i vitt, svart och grått. Snyggt och sobert. Man kan köra den lilla luringen i 60 grader också!!!

  Kattfot & Blåviol

  2009/06/21 at 20:09


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: