Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Vilsen i pannkakan…

with 4 comments

1331989855_433e3a7169Har varit lite vilsen i några pannkakor under ett par veckor. Idag gick jag dessutom vilse, hur nu det gick till. Har ett förvirrat lokalsinne men i Göteborg brukar det i alla fall funka bra. Har bott här i väldigt många år, så jag törs åka ut på sta’n trygg i förvissningen om att jag ska hitta hem igen.

Bestämde mig för att gå på bio. Skönt att koppla av i biomörkret och låta sig föras bort till andras liv och levene under ett par timmar. Efter att ha väljt och vrakat fastnade jag för ‘I love you man’ på Bergakungen. Läste en del recensioner och blev lite nyfiken. Den hade fått två i betyg av DN och fem Svenskan. Håller med DN mer två än fem.

Parkerade bilen vid Hotell Liseberg – där jag aldrig brukar parkera. Gick sedan ner till Bergakungen, möjligen fem minuters promenad om man går sakta. På vägen hem tänkte jag ta en genväg. Bestämde mig för att gå igenom bostadsområdet ‘Öster om Heden’. Ha! Vem gick vilse? Jag! Kom in i någon slags återvändsgränd, belv tvungen att gå in i ett P-hus som jag aldrig tidigare sett. Kom ut ur P-huset och gick direkt mot Hotell Liseberg och parkeringen. Fråga mig inte om väderstreck men det var mot ett helt annat jag spatserade iväg. Dök upp vid polishuset. Det ligger inte alls vid Hotell Liseberg, absolut inte, har aldrig gjort. Så var det bara att traska väg i den ljumma kvällen mot parkeringen som ligger åt andra hållet, typ.

Nu var det inte anledning till någon större panik. Allt utspelades inom ett par kvarter. Annat var det när jag gav mig iväg ensam ut i skogen för att plocka svamp. Tur att jag är vältränad…

Det här var andra biobesöket på kort tid där jag inte ätit vare sig popcorn eller godis. Får tacka LCHF för detta. Inte sötsugen det minsta, helt plötsligt…

ScreenHunter_03 Jun. 13 23.58

Written by tankemosaik

2009/06/13 den 23:00

Publicerat i film

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är just så det är – sötsuget bara försvinner! Så gjorde det för mig också och det var mitt allra största problem innen jag började med LCHF för 1,5 år sen. Jag önskar Dej lycka till i Din fortsättning med en vettig kost. 😉

  Jag kunde inte låta bli att skratta när Du skrev hos mig om stackars Alfons hängande i transportburen! 🙂 😉

  Vilken ‘stolpe’ tänkte Du närmast på att jag kunde skriva om?

  Gör dej en bra söndag! Här skiner solen och det blåser och börjar sakteliga stiga på celciusmätaren. Nu 18,8 grader.

  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/06/14 at 09:37

 2. Kan precis förstå hur det kändes när du helt plötsligt hade fel på lokalsinnet. Händer mig ständigt. Förra helgen när jag var i Skåne och besökte det underbaraste stället på jorden Arild så gick det så jättebra dit men sedan skulle jag till Lund och då blev det problem. Rondeller, avfarter, var jag helt plötsligt på väg tillbaka till Göteborg?,helt förvirrad. Kom på spår igen när jag hittat tillbaka i kompassen. Har just nu ätit underbart god turkisk efterrätt som sonen gjort. Filodeg, mycket hackade nötter, citron, och mycket mer och väldigt väldigt gott och väldigt sött inget för LCHF. Väldigt imponerad är jag iallafall för han hade gjort en trerätters meny helt turkiskt. Jag har aldrig lagat något turkiskt i hela mitt liv. Nya utmaningar.

  Lavendel

  2009/06/14 at 20:32


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: