Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Internetproblem…

with one comment

green_44_bulI förrgår, internet fullständigt stendött. Ingen kontakt. Den lilla, lilla, lilla gröna ADSL lampan på bredbandsmodemet var svart, lyste inte, stendöd… Inte ens ett litet flämt, bara mörkt. Då börjar min hjärna tänka, är det bredbandsmodemet (felet hos mig) eller fel på tjänsten (leverantören)?

Bestämmer mig snabbt för att ringa leverantören. Tvärstopp, kommer inte ihåg vilket företag vi köper bredbandsuppkopplingen från… Kommer på alla möjliga leverantörer som det inte är. Positivt är att kopplingen fungerat under många år utan några som helst problem, inte bekymrat mig över vem vi köper tjänsten från.

universal-telecomBörjar leta efter fakturorna. Hittar en. Universal Telecom!  Går in på nätet och kolla deras hemsida för att hitta supportnumret. Smart tanke, ingen internetuppkoppling… Sket sig direkt.

Kommer på att jag har mobilt bredband på jobbdatorn (bärbar), räddningsplanka. Blir uppkopplad och hittar supportnumret. Eftersom jag inte riktigt har koll på Universal Telecom så tänker jag att det här kommer att ta tid. Säkert ett litet företag med en halv person i supporten.

 • ‘Välkommen till Universal Telecom, tryck 1 för telefoni, 2 för bredband, 3 för fakturafrågor’.
 • Trycker 2.
 • ‘För att vi ska hantera ditt ärende snabbare ber vi dig knappan in ditt telefonnummer följt av fyrkant’.
 • Knappar in telefonnumret och fyrkant
 • Tvärtyst, tvärtyst, tyst, tyst, händer inte något….
 •  Lägger på och gör om alltihop, samma sak, tvärtyst efter fyrkanten….
 • Ringer upp igen, men skiter i att göra något överhuvudtaget

stk163063rkeInom trettio sekunder svara en trevlig person ‘Telefonsupport’. Talar om att det gäller bredband. Får till svar att jag ska ringa om igen och välja ‘2’. Stopp! skriker jag och berättar att jag blir bortkopplad om jag gör som rösten säger.
Ja, ja, säger han i andra änden. Du ska inte knappa in ditt telefonnummer följt av fyrkant. Skit i det så kommer du fram, det funkar liksom inte….

Lägger på och gör om alltihop igen, förutom telefonnumret följt av fyrkant. Inom trettio sekunder svarar ‘bredbandssupport’. Berättar att bredbandet inte fungerar, ADSL-lampan död. Hör hur det knapprar i bakgrunden, rösten kommer tillbaks och säger ‘ja, det stämmer’. Underbart, vi är överens! Både rösten och jag vet nu att det inte fungerar. Tyst. Tyst. Säger ‘hallå…’, rösten säger ‘hallå’. Oj, säger jag, trodde du försvann. Nej, säger rösten, jag är kvar. ‘Och?’ säger jag, ‘vem gör något, du eller jag’.

Rösten andas in och meddelar med myndig stämma att felet nog ligger i ‘stationen’, ‘växelstationen’. Låter väldigt proffesionellt tycker jag. ‘Ärendet är registrerat och vi startar om i stationen om ca två timmar, då ska det fungera sedan’. ‘Ok’ säger jag och ‘tack så mycket’. Ingen fara säger rösten, jag gör det här hela dagarna.

På morgonen när jag kollar bredbandsmodemet så lyser den lilla, lilla, ADSL-lampan!
Lycka! 

030308un3

Written by tankemosaik

2009/05/27 den 10:11

Publicerat i Diverse

Tagged with , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Skönt att vara ute i ‘verkligheten’ på nätet igen!
  🙂 😉
  Anna

  Anmaja & Lussebullen

  2009/05/27 at 14:20


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: