Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Träningslördag…

with one comment

ScreenHunter_03 May. 23 18.21Idag har det varit träningslördag. Är ju instruktör i två av Les Mills program: BodyPump och BodyStep. För att ha kvar certifikatet som instruktör måste vi som är instruktörer gå på tre av fyra kvartalsutbildningar per år. Certifikatet är en annan rolig (?) historia. Det är elva år sedan jag och två andra instruktörer från samma anläggning gick utbildningen i BodyPump. Vi har hunnit med några kvartalsutbildningar och vi har också lärt oss hata vissa av dem…

Åter till certifikatet (hmm, eller licensen…) när vi var godkända efter utbildningen skulle vi skriva på den personliga förbindelsen mellan Les Mills och oss som instruktörer. Till vår stora förvåning så stod det i certifikatet att vi skulle ha rakade ben och vara brunbrända! Vi skrattade så vi låg dubbla, det dummaste vi varit med om. Funkar kanske på Nya Zeeland (Les Mills ligger i Nya Zeeland) men här… och att kräva det…

Det fanns en del som vi tyckte var riktigt rolig och det var paragrafen där vi förbinder oss att inte utföra rytmiska rörelser med skivstång till musik i andra progam än de som kommer från Les Mills och tillhör BodyPump. Kändes inte som någon direkt begränsning , det är inte så ofta jag får lust och bara måste göra rytmiska röresler med skivstång till musik. Till annant än BodyPump då…

Numera har de rakade benen och solbrännan utgått från texterna i certifikaten/licenserna. ScreenHunter_02 May. 23 18.20

Idag var det så dags för kvartalsutbildning nummer två i år. Det är lite pust och stön från min sida kring det hela. Dels därför att BodyStep började kl 09.00 i morse (lördag), hata kliva upp tidigt på helgerna, hata ta upp pulsen på förmiddagen, speciellt kl 09.00. Tog mig i alla fall upp och kom iväg till Gymnasium i Torslanda där evenemanget gick av stapeln. 

Visar sig att man gjort om upplägget så det är SuperSaturday. Innebär att ca 300 instruktörer ska klämmas in i en träningsanläggning och köa till registrering, materialutlämning, toaletter, vatten mm. (Visst är jag positiv). Till den positiva sidan får jag ändå lägga att Gymnasium har stora fräscha träningslokaler, men de var fulla och då menar jag fulla. Ett felsteg och alla deltagare skulle rasa som dominobrickor. Två riktigt käcka huvudtränare iklädda träningskjolar (verkar vara senaste modet), stomatolleende, glada och skriver ‘Mååååår niiiii braaaaaa!’ kl 09.00 på lördagmorgon. Make my day….

ScreenHunter_01 May. 23 18.20Kl 13.00 var det dags för nästa omgång. Hann hem och slänga i mig lite mat och sedan iväg för att hämta Ms T. Hon är ett säkert kort att ha med sig på kvartalsutbildningarna. Vi hatar samma saker. Roligare hata tillsammans än ensam….

Nu var träningslokalen ännu fullare än vid BodyStep-utbildningen på förmiddagen. Ett under att det gick att ta sig in överhuvudtaget. Dessutom fick vi vita pannband vid registreringen och dem skulle vi ha på oss, annars skulle vi bli utkörda (sa en av huvudtränarna – positiv framtoning). Gissa vilken töntfaktor vitt pannband med ‘Les Mills’ i stor svart text på framsidan har i min lilla värld…

Visst civilkurage kunde märkas bland många av instruktörerna som deltog. Pannbandet hamnade runt halsen, runt armen, på govlet och lite olika ställen. Vänner av ordning hade dem runt pannan. Men tjatfarbron skriker att ‘alla som inte har pannbanden runt huvudet får gå ut’.  Undrar vad vissa får syre ifrån…

Men som en liten slutsummering över detta gnällande får jag som vanligt konstatera att de nya releaserna är riktigt bra. Musiken är helt ok och koreografi både på BodyPump och BodyStep är jomväxlande och jag tror att de som tränar på min pass kommer gilla dem.

En sak är säker, de kommer inte att behöva ha pannband..

Written by tankemosaik

2009/05/23 den 17:53

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Käre Tankemosaik!
    Nu har du överträffat dig själv i att skriva roligt och målande. Jag skrattade så jag grät när jag läste – kan se bilder (jag ser ofta i bilder) framför mig när ni samlas, pigga, glada , sunda, friska och starka människor och när någon ännu käckare ropar till er om ni måååår braa! Jag hade nog brutit ihop av skratt om jag varit närvarande. Och sedan dom vita pannbanden!!! Och rakade ben och brunbrända….såååå roligt! Och han den käcke mannen som är polis och beordrar alla till pannband på! Så kul! Men jag måste säga att ni lär er mycket för såååå kul som det är att träna på dina pass, även om det inte blir så himla ofta, man är väl ingen mespotta heller!

    Gullvivan

    2009/05/24 at 10:58


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: