Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Busnasse och tarmarna…

with one comment

Ibland får man veta saker om sina vänner som man inte hade en aning om. Vännerna kanske inte heller hade någon aning om det. Nu gäller det närmre bestämt Busnasse (som har kommenterat här på bloggen vid något tillfälle). Busnasse har haft problem med magen ett tag. Vi pratar om år med en liten acceleration senaste tiden. 

magtarm

Förra veckan gjorde Busnasse en rektoskopi. Här skulle det gås till botten med tarmarna. Det laxerades grundligt. Busnasse som är i behov av att äta mycket och ofta på grund av vad jag tror är hög ämnesomsättning (hon är typ size zero plus 1) blev helt matt. Kompenserade med saft, typ aplesinsaft och buljong, i ett dygn. Vi led med henne.
Här laxerades det och fylldes på uppifrån, om man säger så, och ut i de bakre regionerna. Ett ständigt kretslopp och stackars Nasse blev buslös , mattare och mattare…

Busnasse vill aldrig mer dricka saft eller buljong, den saken är klar!

Nasse med bus, är dock av seeegt virke. Jag telefonsupportade under själva laxeringsdagen och hon som jag känt sedan lääänge hämtade upp det stackars vraket och ekipaget drog iväg till doktor Rektoskopi.

Ville hon ha något lugnande innan undersökningen?
Busnasse nappade genast och gav ett rungade ja! som svar. Vad händer?
Den stackars doktor Rektoskopi visste inte vad han gjorde. Busnasse som har lätt för att prata i odrogat skick pratade oavbrutet under hela undersökningen. Ditten och datten dryftades under tiden som själva tarmpaketet undersöktes. Doktor Rektoskopi med assisterande sköterska fick plugga in öronproppar för att skona hörselgångarna. Busnasse tjattrade på i rask takt, saker som snappats upp på nätet dryftades i en rasande fart tillsammans med små reflektioner och funderingar över doktor Rektoskopis privatliv. Har man som doktor Rektoskopi gjort över 5 000 rektoskopier så finns det ju saker en liten nasse går och funderar över…

sjöhästResultatet?

Doktor Rektoskopi meddelade stolt att Busnasses tarmar är i ett skick som nya! Få Busnassar har sådana A-tarmar som vår nasse! Ta t.ex. tunntarmen, den är enligt doktor Rektoskopi som en ‘sjöbotten’. Visst är det en underbar metafor. Busnasse är den enda jag känner som jag vet har en fräsch och böljande sjöbotten i magen!

Kanske svävar en och annan sjöhäst förbi därinne också…

Written by tankemosaik

2009/05/22 den 11:42

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stackars Busnasse – men skönt att hans tarmar är som en sjöbotten, om nu det är positivt alltså?
    A

    Anmaja & Lussekatt

    2009/05/22 at 12:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: