Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Yllenylle och en vit tass…

with 4 comments

Idag är Yllenylle trött. Det blev mycket för honom igår när trädgårdsentreprenaden började montera ner hans trädgård. Fick inte vara ute. Gillade inte riktigt läget med att vara tvångsinne. Igår kväll fick han gå ut igen, gick runt, länge, kollade vad som hänt. Varit ute i stort sett hela natten utom vid tvåtiden när han var hungrig (knackar på fönstret för fullt) och vid fyratiden när han ville bli kliad på magen (känns väldigt inspirerande klockan fyra på morgonen).

Idag har han varit ute hela dagen, föll ihop i en hög i en av rabatterna och stensov i någon timme med en gren rätt i skallen.

P5211428

Monstret har också varit ute och hållit oss sällskap. Speciellt när vi bjöd grannarna på kaffe, te och nybakade muffins. Hon tog sina välputsade tjejtassar och la sig pladask mitt i en liten jordhög.

P5211429

Idag var Trädgårdsmästaren på besök i sitt gamla hem, numera hennes sons och sonhustrus renoveringsobjekt. Trädgårdsmästaren med Professor Larsson (Trädgårdsmästarens man) fyllde en stor container med skräp från renoveringen. Arbetade förvånansvärt raskt för att vara pensionärer 😉

P5211443Tyckte verkligen de var värda Muffins. Efter att jag lyckats ta mig upp ur sängen som i morse verkade vara utrustad med magneter, vispade jag hop mina specialmuffins som innehåller youghurt, smör, ägg, socker mm. Idag smaksatta med äkta vanilj och kanel. Beroendeframkallande. Öste upp i Amerikanska muffinsformar (modell bamse) och in i ugnen. Sedan kaffe, Rooiboste (vi läser Damernas detektivbyrå…) och Muffins. Trädgårdsmästaren påpekar att Rooibos tillhör det femte växtriket. 

Vi har den stora glädjen att få ha Trädgårdsmästaren och Professor Larsson här i flera dagar. Jätteroligt!

Det har varit världens bästa grannar och vi saknar dem. Just nu är vi bara oroliga för att Trädgårdsmästaren ska börja prata skånska efter flytten till Skåne

Professor Larsson har vi försökt få att spotta ut gröten vid upprepade tillfällen men det är bara att inse att gröten sitter där den sitter, men vi tycker om honom ändå! 🙂

Written by tankemosaik

2009/05/21 den 19:31

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. * Underbara bilder på katterna! De är inte lätta att fånga på bild, men i sovande skick funkar det.
  * Roiboste, ja det är inte dumt. Tyckte jag innan detektivbyrån också. 🙂
  * Lussekatt har ingen egen brevlåda, men jag funderar på om han skulle få en? Men dammsugarpåsar? Tja jag vet inte om han slulle uppskatta just det. Får prenumerera på nåt roligare.
  * Muffinsen ser förbjudet goda ut…
  * Tror jag hittat Dej på Facebook? 😉
  Gör dej en bra fredag!
  Anmaja

  lussekatt

  2009/05/21 at 21:35

  • Ooops, då får jag ta och leta mig in i Facebook. Försökte modernisera upp mig för något år sedan och kollade Facebook sedan har jag inte varit inne där… Fick ett mail i veckan från Facebook som sa att åtta vänner låg och skvalpade omkring med sina försök att få kontakt med mig. Dags att agera! Önskar dej också en riktigt, riktigt bra fredag!

   tankemosaik

   2009/05/21 at 22:53

   • Jag registrerade mig också på Facebook för länge sen, men det är först nu jag är där lite mer och utforskar stället.
    Gör Dej en bra dag. Här kommer just solen över taken och jag ska snart gå o jobba.
    A

    lussekatt

    2009/05/22 at 06:17

 2. Jag vill också vara granne med er och äta världens bästa muffins (jag vet att dom är det för jag har nämligen smakat)!!
  Såååå underbar bild på Alfons och Monstrets tass. Underbara kissar, skitduktig fotograf. Snart är det dags för National Geografics!!!
  Om det blir en halv muffins kvar så kan jag tänka mig ta hand om den.

  Gullvivan

  2009/05/22 at 08:17


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: