Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Oj…

with 3 comments

Oj, vad mycket som finns i en liten trädgård och i en friggebod! 

Äventyret ska börja, på onsdag kommer entreprenadfirman som ska få trädgården att stå upprätt igen. När vi köpte huset tänkte vi inte så mycket på hur uteplats och trädgård var konstruerade. I fjol började syllarna som håller allt upp på att ruttna. Det hade säkert hållit på i några år men i fjol började några syllar på att falla sönder, väldigt tydligt. Då visste vi inte hur många kilo syllar vi hade i trädgården, det gör vi nu.slipers

Vi ska enligt de beräkningar som är gjorda vara (o)lyckliga ägare till ca 20 ton syllar eller slipers. (o)lyckliga beror på att det kostar 1200 Kr per ton att slänga dem. Har nu kommit över den värsta olustkänslorna kring detta. Ett tag tänkte jag att det får bli skogen, fick en väldig förståelse för en del bråte man ibland kan se att någon har slängt. Miljöavgifter i all sin ära men frågan är hur smart det är. Vi kommer att lägga en bit över tjugotusen pix på att slänga skit som var tillåten för 30 år sedan. Dessutom är de så urlakade att jag antar att det inte finns mycket arsenik kvar i dem. 

Men det ska bli väldigt spännande att se resultatet av trädgårdsmakeovern. Blir om ca tre och en halv vecka! Just nu känns det som det räcker med all förberedelse. Vi har rensat rent från allt löst som stod ute: krukor, grill, utemöbler, spadar, korgar för ogräs, Alfons och Monstrets uteplats (bänk med blå kudde).

Tömt friggeboden på allt löst eftersom den måste flyttas för att vi ska få in material och en liten traktor på baksidan av huset. Vi har väldigt snälla grannar så de kommer att få bli lyckliga fosterföräldrar till en friggebod under några veckor.

P5021019Vi har grävt upp alla växter vi vill ha kvar: rosor, kattmynta (Monstrets favorit), blå tåtel, gräs, akleja mm, mm. Allt är lagt i plastbackar eller plastpåsar typ ICA-kassar samt en och annan Coop-kasse och överflyttat till grannens trädgård. Vi har ställt växterna i skuggan under äppelträd, syrenbuskar och andra buskar som ger skugga. I morgon kommer man att kunna se mig åla omkring bland buskar och träd, på jakt efter påsar och lådor med våra växter i och med en vattenkanna i högsta hugg.

Fortsättning kommer i den här följetången…

Written by tankemosaik

2009/05/18 den 21:45

Publicerat i trädgård

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. När du ändå smyger omkring och vattnar era plantor i grannens trädgård kan du väl dra några ogräs där. Jag menar nu när du kan skilja mellan gräs och Allium. Ogräs (och björnbär) har en förmåga att växa snabbare än snabbast så jag kan tänka mig att grannens trädgård är fylld av ogräs. Men en trädgård är inte till för att den ska se fin ut. Den ska bara vara för att det är så härligt att vara utomhus och pyssla på sin egen bit av jorden. Och man kan göra precis som man vill! Grannen

  Trädgårdsmästarn

  2009/05/19 at 18:43

  • Funderade först på ett ‘Fnys!’ men övergick genast till att konstatera att min förmåga att skilja mellan Allium och björnbär fortfarande är i sin linda 😉 men jag kanske ska gå in och göra ett försök…

   Blev lite lättad när du skriver att ‘det är så härligt att vara utomhus och pyssla på SIN EGEN bit av jorden’, det löste problemet 🙂

   Tankemosaik

   2009/05/20 at 07:22

 2. Tips! Ta foto ”för-o-efter”! Spännande med bortforsling av alla 70-talssyllarna. Tänk vad fint och praktiskt det var med dem en gång.

  Här får Du ett foto på mig. Jag var inne och fixade det på nåt sätt, fråga mig inte hur. Får se om det kommer att förfölja mig överallt där jag lämnar mitt fotspår (läs e-adress).

  Anmaja

  lussekatt

  2009/05/20 at 17:24


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: