Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Lite alliumåterkoppling…

with 3 comments

Har lovat återkomma med en alliumrapport. Har ibland lite svårt att skilja mellan allum och allium. Det ena är ett shoppingcenter i Partille och det andra en blomma. Så långt är jag med och jag kan faktiskt se skillnad på dem… Det är namnen jag rör till. Men växten heter allium, så långt är jag med trots att det är söndag och jag har haft ett litet privat krig i trädgården (inlägget nedan).P5171381

En av alliumen har börjat fixa till sig och bli röd. Den kommer att bolla till sig under veckan och i slutet av den (veckan) kan jag nog återkomma med en bollig röd allium. Nu ser den ut som bilden intill. Börjar lika gräslöksblommor.

Den allium som jag så självklart svarade Anmaja att den skulle bli en röd boll på en lång stängel, den är inte alls en röd boll på en lång stängel. Den är en vit boll på nästan ingen stängel alls. Alliumen är inte vad de har brukat vara… Den utlovade röda ser ut som bilden nedan. Och visst, det gröna som sticker upp till höger är ett grässtrå, även kallat ogräs. Men jag sysslar inte med ogräs just nu…

P5161270

Written by tankemosaik

2009/05/17 den 18:49

Publicerat i trädgård

Tagged with

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Börjar likna det jag bild-googlade fram!
  Anmaja

  lussekatt

  2009/05/20 at 17:29

 2. Varför ska plötligt mina kommentarer granskas? Hummm.
  Nåt har hänt, står att jag är inloggad som Lussekatt. Nåt hände tydligen då jag monterade in fotot?
  Okej, jag väntar på godkännandet.
  Anmaja

  lussekatt

  2009/05/20 at 17:31

  • Hmmm, undrar också varför dina kommentarer hamnade i granska-läge… Tror jag löst mysteriet, du har en annan mailadress i de sista inlägget!
   Roligt med bilden! Ska snart börjar vidga min egen bild, snart kanske man ser ett öga också… 🙂

   tankemosaik

   2009/05/21 at 09:55


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: