Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Skruv lös…

with 5 comments

skruvFör att sammanfatta den här helgen så måste jag ha en skruv lös någonstans, antagligen långt inne. Av någon anledning så sa jag ok till att köra två träningspass på valborgsmässokvällen (!). Först BodyPump kl 17.30 sedan BodyStep kl 18.30. Hur dum får man bli. Måste ha varit förvirrad och trott att det var en vanlig torsdag. 

Femton kunder hade anmält sig till båda passen. Tre kom till det första, två till det andra. Surprise att någon kom överhuvudtaget. Vädret kanon, varmt och sol. Själv blev jag dötrött efteråt. Kom hem drack ett glas vin och somnade i soffan, munnen halvöppen, vackert dräglande (tränar för framtiden). Sedan kan man ju undra över gymet som lade schemat, ska kolla deras skruvar.

Allium = inte rensa bort!

Allium = inte rensa bort!

Idag har jag tagit mig i kragen och rensat i lavendelrabatten. För drygt ett par år sedan så överraskade grannen oss (hon som jag ibland kallar för Trädgårdsmästaren i inläggen). Hon planterade femtio Allium i våra rabatter – som en överraskning. Nu blir jag helt neurotisk när jag ska rensa.

Tidigare kunde jag riva bort allt som inte var lavendel i lavendelrabatten. Det gjorde jag ifjol med katastrof som följd. Inte en Allium så långt ögat nådde i den rabatten. Borta. I dag försökte jag aktivera hjärnan och reflektera och fundera över vartenda grässtrå. Gräs eller Allium? Sedan fick det stå kvar eller åka iväg. En av sortena som Trädgårdsmästaren planterade är väldigt lik ogräs medan andra är väldigt tydliga. De liksom skriker ‘jag är en Allium, drar du upp mig nitar jag till dig!’. Då får de stå kvar…

Written by tankemosaik

2009/05/03 den 21:00

Publicerat i trädgård, vår

Tagged with , , , ,

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Om skruven sitter ”lågt inne” innebär det då att den sitter i foten? Undra en som själv inte ser sina egna stavfel, bara andras. *hmm* Måste vara fel på gymets skruvar va?

  Vad blir det av en Allium? När jag googlar hittar jag ingen som på Din bild? Det ser ju ut som en Liljekonvalj? Undrar en som bara njuter om det är vackert.

  Anmaja

  Anmaja

  2009/05/04 at 12:40

 2. Aha! det förklarar varför jag har svårt att hitta den. Såg inte att svaret flög ut ur fingrarna, ska genast leta längre ner 😉

  Bilden visar en allium i tidigt skede, knoppen liksom bara tittar fram. Det blir en lång stängel och en rödaktig bollhistoria längst upp. (Eller är det en liljekonvalj…. väntar och ser)

  tankemosaik

  2009/05/04 at 19:36

  • En rödaktig bollhistoria längst upp låter bra, då blir den som på de bilder jag fick i googlingen.
   Rapportera gärna vad det blir.
   Anmaja

   Anmaja

   2009/05/04 at 21:52

 3. Men hallå! Det kan väl inte vara så svårt att se skillnad på ett grässtrå och en Allium? Allium är ju en lökväxt och gräs är gräs. Det finns vita Allium åxå. Bra mot sork och andra glupska typer. Hälsningar från landet!

  Trädgårdsmästarn

  2009/05/05 at 13:29

  • Alltså, vill bara tala om att några av de Allium du planterade ser väldigt mycket ut som gräs! Du får komma hit och titta så får du se….

   tankemosaik

   2009/05/05 at 21:41


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: