Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

En underbar lördagkväll…

with one comment

 

Lisa

Lisa

I lördags var vi bjudna till Lisa och hennes nya familj. För ungefär ett år sedan behövde Lisa ett nytt hem. Vi har kompisar som längtade efter en kisse och det ordnade sig så bra att Lisa kunde flytta in hos dem. Alla stormtrivs med varandra och Lisa har fått fyra personer att hålla koll och ordning på. Det gillar hon, styr och ställer med pondus av sina 14 år.

En sak som hon däremot inte gillar det är att duscha. En dag hade Oliver lagt nobless (choklad) i sängen. Lisa kommer och lägger sig rätt på chokladen som smälter. Pälsen helt inkletad, enda sättet att få bort den var att duscha. Nu vet alla att Lisa hatar att duscha och då talar vi om att verkligen inte tycka om, med betoning på inte. Nu kollar hon noga vart hon lägger sig innan hon slår sig ner.

Det finns väl få saker som är så gott som god mat. Vi blev bjudna på grillad kycklingfilé som var kokt på makedoniskt vis. Den var först grillad, sedan lagd i en keramikgryta tillsammans med örtkryddor bl.a. lavendel (!), en flaska vitt vin, saften av några citroner, lite salt och peppar. Grytan fick sedan stå och puttra drygt en och en halv timme på grillglöden.  Ett av det godaste jag ätit på länge. Till kycklingen fick vi rostad potatis och paprika som också den var grillad, skuren i bitar och marinerad i olja och vitlök. Grymt gott!

Written by tankemosaik

2009/04/27 den 20:25

Publicerat i Diverse

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fina bilder och vilken läcker grillplats! Förstår att grytan var god, med lavendel och allt.
    Lisa är söt. Mitt yngsta barnbarn heter så också och hon är jättesöt.
    Anmaja

    Anmaja

    2009/04/29 at 18:42


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: