Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Snabb reaktion…

with 3 comments

264Hann bara lägga ut inlägget om VVS-problemet så knackar och ringer det på ytterdörren. Där står han, VVS-människan. Jag hade ingen aning om att de låg on-line mot internet och min blogg. Hade jag vetat det hade jag bloggat om toa-problemet för en månad sedan.

Hela spolningsinsatsen var paj, plasten utmattad. Annat var det förr, då höll spolningen år ut och år in. Allt som behövdes bytas ut var möjligen en packning. Vi drömde oss tillbaks till den gamla goda tiden och lovprisade de gamla fina spolningsmekaniskermna. På min mormors toastol satt en svart rund bakelitknopp – kommer så väl ihåg den.

Han stack snabbit iväg till reservdelsaffären – kom tillbaks med en stor kartong som innehöll allt en vattencistern kan behöva. Efter en kvarts mekkande var toan som ny, spolar som aldrig förr.

Vilken påskhelg vi har framför oss!

Written by tankemosaik

2009/04/10 den 11:12

Publicerat i vår

Tagged with , , , ,

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Så häftigt – kanske det är så att om man tänker jättemycket på hantverkare så står dom bara där helt plötsligt. En snickare och en elmänniska är vad jag önskade stod utanför dörren när jag öppnade. Och kanske någon som fixar iordning trädäcket (högtrycksspolar), fixar gräsmattan bort med all mossa, bygger staket, utemöbelfixare, troligtvis är det mer än hantverkare jag behöver eller både.
  Glad är jag att spolningen funkar igen – besvärligt annars. Jag minns mina mor och farföräldrars spolningsmek, det var i källaren en lång kedja och i slutet av den så var det en vit keramikplopp. Uppe i huset var det något modernare. Hmmmm längtar väldigt mycket dit!
  Måsen

  Måsen

  2009/04/10 at 14:00

 2. Citat: Vilken påskhelg vi har framför oss! Slut citat.

  Har ni spolat hela helgen?

  Anmaja

  Anmaja

  2009/04/13 at 12:44


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: