Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Damernas…

with one comment

BBC har gjort film av Damernas detektivbyrå. Idag var jag iväg till Movieline och köpte den. Det var med viss misstänksamhet vi satte oss ner nu i kväll och tittade på filmen. Skulle filmatiseringen klara av att återge den underbara stämning som finns i boken. För att inte tala om den härliga, lite långsamma lunk som berättelsen har. 

Jag tycker verkligen om filmen. En del saker stämmer inte riktigt med boken men det gör inte så mycket. Huset Mma Ramotswe bor i ligger lite annorlunda än i boken, i filmen är det lite mer liv och rörelse omkring huset.

Jag hade ingen bild av Botswana annat än den jag fått genom böckerna. Filmen visar ett vackert Botswana, så vackert som jag föreställt mig. Det finns också en värme mellan människorna i filmen som gör att jag vill se mer. Hoppas på en fortsättning…

Written by tankemosaik

2009/04/04 den 21:37

Publicerat i film

Tagged with ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Men vad kul att ni har köpt filmen, jag trodde att den
  gick på bio nu? Den måste jag få tag i. Hörde om den
  häromdagen på TV. Jag hade just tänkt lyssna om boken
  då jag inte kan minnas att jag tyckte den var så bra
  som ”alla” sagt innan jag lyssnade på den för nåt år sen.
  Anmaja

  Anmaja

  2009/04/05 at 17:57


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: