Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Två spännande kommentarer…

leave a comment »

p2180515Två spännande kommentarer på mitt förra inlägg som får mig att tänka vidare. Visst borde det vara självklart att vi är mer kreativa och öppna i sinnet när vi mår bättre och har energi. Vanligt sunt bondförnuft kan jag tycka. Men tyvärr finns det fortfarande utbildningar där man t.ex. menar att det krävs en kris för att en organisation ska förändras och utvecklas. Det finns ju sådana teorier för oss människor också även om de har lukrats upp.

Det är ju en sak att vi förändras vid kris oavsett som individ eller organisation. Då finns inget val, vi måste. Men att säga att det är en förutsättning för förändring, det är skillnad.

Jag tänker att chefer/ledare har ett stort ansvar i att leda förändring i vardagen. Att skapa positiv energi, glädje och kanske till och med förtjusning över att få vara med och förbättra verksamheten – borde vara en huvuduppgift för alla ledare. Att skapa sammanhang där personalen får utvecklas, växa både profesionellt och på det personliga planet, om det nu går att skilja på… Men naturligtvis med organisationens mål i fokus.

Vad gör man med problem som man inte ens orkar tänka på? Man kan se på ‘problem’ på många olika sätt. Att man känner att något är ett problem, det tänker jag är bra. Det gör att jag blir uppmärksam på att det finns något hos mig som vill något annat. Jag vill något annorlunda, jag kanske har en annan värdering, ett annat mål med mitt liv. Om jag använder det perspektivet då kan jag utforska vad problemet ‘står i vägen’ för. Vad är det jag vill, vad är min värdering som problemet kolliderar med, vad är det för något som stoppas upp…

Det kan ge mig en annan ände att börja nysta ur, att jag helt plötsligt ser problemet i ett annat perspektiv, får en annan tråd att dra i som öppnar upp möjligheter.

Written by tankemosaik

2009/04/03 den 13:09

Publicerat i Diverse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: