Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

What a night…

with 5 comments

I går kväll hade vi glädjen att få ha Måsen och Elisabeth på middag och Abba-sing-a-long. De hittade till oss! Det ser vi som en bedrift. Måsen brukar nämligen köra lite hit och dit innan hon hittar fram. Tänker att här är det nog vänster, när det är höger. Sedan är hon lost. Men inte igår, då var det raka spåret. De kom i ett fordon som var misstänkt lik ‘Flexlinjens’ bussar. Den som pensionärer och sjukbesök brukar beställa här i Göteborg.

Apropå det så fyllde Elisabeth i förra veckan. Vi hade inhandlat present som högtidligt överlämnades vid ankomsten, men nu kommer jag ihåg att vi glömde sjunga. Vi kan säga att vi hålla stämbanden i vila till själva sing-a-longen. Till vår stora förvåning fick vi en motpresent. Ett stort påskägg till oss var. En vacker mugg och en påse godis. a04513_2Dessutom en rolig äggkokar-manick. Ser ut som ett ägg och läggs ned i kastrullen tillsammans med vattnet och  äggen som ska kokas. När äggen är mjukkokta spelar ägget ‘Killing me softly’ nere i kokvattnet. Tar man inte upp dem kommer det en ny sång för mediumkokta och en för hårdkokta. Nu kommer vi att koka ägg hela dagarna…

Klockan halv åtta började vi släcka ner för Earth Hour. Där satt vi i stearinljuset och hade det mysigt med champagne, förrätt, lite bränd franska med gratinerad chevre och fikon- och kanelmarmelad. Ja, ja, skar man bort ytterkanten så gick den faktiskt att äta men den var inte riktigt som jag hade tänkt mig. Någonstans där i bortskärandet av förkolnat franskbröd så insåg vi att Earth Hour börjar kl halv nio och inte halv ått. Det var bara att börja tända igen. Vi ville ju inte överdriva med att leva i mörker i två timmar. Nix. Speciellt inte mot bakgrund av att någon planerade att sno en timme från oss under natten som kom. Sommartid, en konstig idé…

Efter att ha rusat runt och tänt allt ljus så började det bli dags för varmrätten. Den blev inte bränd. Smakade riktigt bra om jag får säga det själv. Hann bara sätta fram den så var klockan halv nio. Dags att släcka för andra gången. Runt i huset och släcka, släcka. Jag har inte riktigt satt mig in i Earth Hour men jag tycker att tanken är god och att det känns meningsfullt att stödja Världsnatur fonden som driver kampanjen. Ger även viss motion… Har lärt mig att det började i Sydney 2007, i fjol deltog 400 städer och i år flera tusen. Göteborgs stad verkar dock ha en haltande inställning till den. Lovade släcka stora byggnader, många stod ute och väntade, vad hände? Absolut ingenting. Kunde vara bättre ställt med Sveriges andra stad.

Efter dessert, te och kaffe hade Earth hour avslutats. Vi kunde dra på Singa-a-long med Abba. Vi har pratat om det i några månader och nu blev det äntligen av. Riggade Playstation med mikrofoner, kopplade in projektorn in med öronpropparna och sedan var det bara att köra. Och det gjorde vi.

 När stämmbanden rosslade och det kändes som vi hade svalt en tennisboll gick vi över till Mammamia-DVDn – i Sing-a-long-läge.  Betade systematiskt av alla låtarna. Fram mot tvåtiden på natten så gick Flexlinjen åt andra hållet, Måsen och Elisabeth försvann in i morgondimman mot väster…

Har idag sopat ihop resterna av mikrofonerna. Ska köpa nya till veckan 🙂 vi ska ju ha fler sing-a-long-kvällar når stämbanden läkts ut… 

collage

Sångfåglar...

Written by tankemosaik

2009/03/29 den 18:25

5 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Verkar ha varit en trevlig kväll med släcka-tända-släcka-tända-igen, sång och så den där manicken till äggkokningen. Var finns såna?
  Jättesöööta hönor! Särskilt den som ligger på magen med benen i vädret som jag såg på en annan bild, i annat inlägg.
  Har Du ingen bild på de fransiga tulpanerna?
  A.

  Anmaja & Lussekatt

  2009/03/29 at 21:47

  • Hönan som ligger på magen är ju där längst till vänster ser jag nu, när jag ser lite noga. Så gullig.
   A

   Anmaja & Lussekatt

   2009/03/29 at 21:49

  • De fluffigt fransiga tulpanerna har inte slagit ut än. Men de är på g… Skulle tro att jag stolt kan presentera dem till påsk!

   Här hittade jag en länk till ägget som spelar killing me softly… https://www.bluebox.se/showinfo.asp?a04513
   om Måsen läser det kan hon kanske tala om vart hon shoppade?!

   tankemosaik

   2009/03/30 at 19:09

   • Visst är det underbart det lilla gula spelande ägget. Borde finnas i varje hus och hem. Vi köpte det på Duka. E hade fått ett sådant i födelsedagsgåva och vi bara kände att detta var något för er inför påsken. Anmaja lycka till – du hittar säkert det. Kan tänka mig att även Åhlens kan ha det.

    Lycka till
    Måsen

    Måsen

    2009/03/30 at 21:05

 2. Vilken kväll!!! Fantastiskt god middag med bubbel tillsammans med världens bästa!!! SÅÅÅÅÅ roligt vi alla hade. Nya pigga mikrofoner så kör vi snart igen!! Hur kul som helst – kvällen bara rusade iväg och som vanligt när man besöker detta underbara hem med underbara vänner så går kvällen så fort så fort. Vips var klockan nästan 2 på natten och det var dags att sluta vara ABBA och bege sig hemåt. TACK för som vanligt fantastisk kväll.

  MÅSEN

  Måsen

  2009/03/30 at 21:14


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: