Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Funderar…

with 2 comments

Just nu funderar jag mycket över frågan: Vad är motivation?  Trodde att jag enkelt skulle kunna sätta ord på det. Ack vad jag bedrog mig. Har inte kommit speciellt långt än.

Har även vänt på steken och rekflekterat över: ‘Om motivation är svaret, vad är då frågan’. Den är lite lättare. När det gäller motivation har jag kommit så långt att det handlar om glädje, energi att göra något. Inte nödvändigtvis glädje, men definitivt energi, vilja. Att vilja göra något. Att se mening i det man gör. Ja, jag surfar runt och funderar…

En annan sak som snart händer – PÅSK! Ibland känner jag lite ‘pust och stön’ över helger. Inte de här vanliga som kommer efter fem vardagar utan de här som är lite extra långa. Pynta, städa, lite speciell mat kanske. Har kommit fram till att jag egentligen gillar dem. Speciellt påsk när ljuset ute börjar komma och man känner lukten av vår. Det går också alldeles utmärkt att frossa i tulpaner och påskliljor! Man får ju också plocka kompisarna som du ser på bilden, de som stått och hoppat och väntat på att få komma ut…

pict0048

Written by tankemosaik

2009/03/28 den 00:10

Publicerat i påsk, tankar

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mysiga hönor – gillar speciellt den som sitter med fötterna ihop . Håller med om att Påsken är något speciellt. Avkopplande, kravlös, fräsch, gul, limegrön och man slipper faktiskt julbord. Påskbord är något annat för då kan man äta något vårlikt. Idag har jag planterat mina påskliljor och penseer som inköptes före snön kom som damp ner häromdagen. Men idag är det vårsommar igen och nu var det dags att trycka ner dom i betongkrukan. Blandade gult och vitt och däremellan vita stenar – snyggt tycker jag själv. Garbo springer just nu omkring och busar med sin ”kamel” den med långa orange ben. Den verkligen gillar hon – slänger den fram och tillbaka – förmodligen ”dödar” hon bytet. Vi har varit på långpromis och hon är fortfarande full av liv och bus – spelar ingen roll hur långt man än går hon blir aldrig trött. Nu skall vi snart äta kyckling (hoppas påskkycklingarna inte hör det)
  Soliga hälsningar Måsen

  Måsen

  2009/03/29 at 17:53

 2. Dääär ligger hon i mitten och viftar på benen!
  A

  Anmaja & Lussekatt

  2009/03/29 at 22:07


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: