Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Vissa dagar…

with one comment

I dag är en sådan dag som jag önskar va’ någon annans dag. Hade gärna bytt med någon. Igår också. Nu har jag bestämt mig för att i morgon,  onsdag,  blir en bättre dag. Kanske inte en kanondag, men bättre. Ska inte gå in just nu på varför jag gärna bytt bort gårdagen och dagen med någon annan. Kanske sedan. Men jag tror att du känner igen fenomenet.

Koala på Lone Pine Sanctuary

Koala på Lone Pine Sanctuary

Laddar genom att tänka på något roligt och avkopplande. Kollade ‘gamla’ foton. Vi har varit i Australien tre gånger på fyra år. Så skön känsla när jag tittar på bilderna. Får jag bjuda på en koala? Vare sig du vill eller inte så är det en koala som kollar lite, här till höger.

Den här koalan bor och lever på Lone Pine Koala Sancturay i Brisbane. Ett jättespännande ställe där de tagit hand om ett par hundra koalor. Koalor som råkat ut för olyckor eller där man fällt eucalyptusträden som de behöver för att överleva. Här blir de omhändertagna och får friskna till. Man får också prova på att hålla i en koala. En underbar upplevelse. Koalorna har två tummar för att få bra tag när det klättrar i träd. Djurskötaren som placerar koalan i famnen är väldigt noga med att sätta ner honom eller hennen på rätt sätt. Om det blir vingligt så nyper de tag för att hålla sig kvar och då kan det verkligen nypa till.

Kakadu i famnen på Kent

Kakadu i famnen på Kent

Om jag kommer ihåg rätt (vilket inte alls är säkert) så hette koalan som  Kent håller i Kakadu. Hon luktade eucalyptus och var mjuk som en nallebjörn. Det var bara vissa koalor som jobbade som turist-koalor och de jobbade i skift. Tror det var 20 minuter ‘sitta-i-famnen-på-turist’ och 20 min vila = mumsa eucalyptusblad.

Koalor har en väldigt låg ämnesomsättning. Därför rör de sig långsamt. Sover mycket. Det finns en missuppfattning om att de förvandlar eucalyptusbladen till alkohol. Det gör de inte, det är bara en skröna.

I Australien finns det 20 miljoner innevånare och 20 miljoner kängurur. Men det är en annan historia…

Written by tankemosaik

2009/03/17 den 21:46

Publicerat i empowerment

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Så söta koalorna är! Undrar om en sån skulle trivas här hos oss, Lussekatt och mig? 🙂
    Bra med två tummar särskilt då man ska hålla tummarna, det måste blir dubbelt så bra?
    Anmaja

    Anmaja

    2009/03/17 at 22:05


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: