Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Lite uppföljningsmosaik…

with 3 comments

81673_pe206573_s3Vi har bestämt oss, det blev de som är 98 cm höga med glaskar fot. Efter fyra vändor till IKEA med byten och tester så fastnade vi till slut för fyra stycken med genomskinlig fot. Vi testade med två svarta, två glasklara. Nix. Fyra glasklara som på kvällen ger intrycket av att lampskärmen svävar.

 

pict0046

Torsdag morgon tog jag kameran och fick några kort på hemtrevnaden. Nu ser du vår egen hemtrevnad i hemtrevnadsinlägget. Den börjar ta sig och ett virvarr av gröna trådar med små blad växer sig virrigare och varrigare varje dag. Om någon månad eller två kommer det gröna att börja ligga som en mössa över skålen.
 

deckare_1024Har hunnit till sidan 142 i deckaren. Inga fler mord. Det som hände på sidan 1-3 räcker ett tag… Nu håller Paddy på att försöka ta reda på varför han som blev mördad blev mördat och dessutom så brutalt. Hon har även upptäckt att hon ärvt allt han ägde inklusive ett hus som hon inte hade en aning om att det fanns. IRA har knackat på hennes dörr, trängt sig in och sagt att de inte har gjort det. Får se hur det går när jag kommer till slutet i min innan-sova-läsning…

alfons-ater-grasSkrev förut om gräset som Alfons gillar. Har två krukor på golvet dels för att det är lite sommar-inspirerande och dels för att han gillar att käka på det. En kruka står på ett bord med tre ben. Lite vingligt bord, i alla fall om en katt ställer sig på baktassarna och lägger framtassarna på fel ställe på bordet. Gissa vilken kruka han   m å s t e   äta från. Just det. Nu på lördag morgon har han bestämt sig, krukan på bordet gäller. Här äter han från den krukan efter att jag ställt ner den på golvet. Smaskens…

Lite tilläggsmosaik… klockan har hunnit kvista fram till 13.30. Alfons har ätit gräs, ylat med sitt jag-måste-ut-och-kräkas-yl, varit ute och kommit in igen. Pigg som en mört. Han har haft katt-spatt. Flugit som en galning fram och tillbaks, ut och upp i ett träd, kollat på oss, rusat ner från trädet i full syra, in genom altandörren, rätt igenom hallen, matsalsrummet, vardagsrummet. Tvärstannar i hallen igen, sätter sig ner och ser ut som om inget hänt och slickar sig lite lojt på tassen. Monstret tittar på honom, på mig och himlar med ögonen, vi är själsfränder på nå’t sätt…

Written by tankemosaik

2009/03/14 den 10:04

3 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det låter ju häftigt att lamskärmen ser ut att sväva. Bra att ni kunde åka fram och åter till IKEA och prova er fram. Vi har IKEA här i stan sen ett par år och det är så skönt att kunna åka hem utan att handla, för ångrar jag mig kan jag snart återvända. Förut fick vi åka till Älmhult och det hände väl att lite för mycket slank ner i vagnen. ”Bra-å-ha”.
  Självklart skulle Alfons äta från det lilla bordet! *L*
  Fint hus Din mormor bott i. Min mormors hus revs på 80-talet tror jag. Det är roligt att besöka plaser jag bott på som barn.
  Anmaja

  Anmaja

  2009/03/14 at 12:55

 2. Lamporna är riktigt riktigt läckra- måste vara hur fint som helst när alla 4 är på plats. Gott val med 4 av samma . Fick också IKEA abstinens och blev himla inspirerad av era inköp – tänkte åka dit och inspireras bland allt vår, sommarkänsla, limegrönt, vitt och havsblått men det blev raka vägen till mor och far istället för att hjälpa dom med storhandlingen – vi talar mycket mat. 2 timmar senare så kunde jag leverera alla ”tusen” kassarna. Glada blev dom. Idag hade ICA MAXI slagit på stort – 2 glada flickor stod och plockade i alla varorna från bandet ner i kassar för mig – sån´t gör en riktigt riktigt glad! Heja ICA MAXI. Inhandlade några små påskliljor också – letade efter det limefärgade gräset men just där fanns inget. Måste bara ha limegrömt gräs!! När jag köpte påskliljorna så hittade jag också ett fräckt fågelbad i betong, ett litet ett där även dom små pippiarna kan bada i utan att drunkna. Skatornas bad är för djupt tycker dom.
  Kul at läsa om Alfons upptåg idag. Han känner nog att våren är på G och har fyllts med massor av ENERGI. Precis som vi – så kul och enkelt allt blir när man tänker på allt sol, värme limegrönt blå himmel, äppelblom. Snart är vi där!!!

  Måsen

  2009/03/14 at 19:01

  • Du är helt underbar som far och flänger och hjälper till! Hoppas mamma och pappa mår bättre, de är ju så jäkla jobbigt med magsjuka.
   Kramar från oss alla
   H+K+A+M

   tankemosaik

   2009/03/14 at 23:04


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: