Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Min mormor va’ cool…

with one comment

 

Här bodde mormor, nu är huset helrenoverat

Här bodde mormor, nu är huset helrenoverat. Hon skulle nog inte känna igen det.

Tänker ofta på min mormor, speciellt när det är deckare på TV. Min mamma tyckte det var spännande att titta på deckare. Väldigt spännande. Hon sprang upp och ner, in och ut ur TV-rummet. Ställde sig vid dörrkarmen, tittade lite grand, ibland. När det var riktigt spännande kokade hon kaffe, gick på toaletten, släppte ut hunden, sa ”Rune, det här klarar jag inte…’ . Rune, det var pappa.

En dag ringer jag hem och frågar hur läget är. Mamma svarar att hon sovit dåligt. Hade sett en deckare kvällen innan. Den var jättehemsk. Hon hade sprungit upp och ner, ut och in. Sedan svårt att somna.

Sedan ringer jag mormor och frågar hur läget är. Hon säger: Jo, det är riktigt bra, sov så gott i natt. Tittade på en deckare, men när de hade mördat henne och lagt henne i frysboxen så stängde jag TV:n och gick och lade mig.

Tala om skillnad. Min mormor hette Frideborg och jag minns henne med värme och både saknar och längtar efter henne. Hon va’ cool…

Du, vet den där gamla poesiramsan: Jag vill sitta i ditt minne på en liten, liten pinne. Det gör hon, min mormor, Frideborg…

Written by tankemosaik

2009/03/12 den 21:10

Publicerat i mamma, mormor, tankar

Tagged with , ,

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Frideborg, så coolt namn och vilken härlig mormor. Min mormor hette Astrid Magnhild och hon var också så cool. Skötte allt och det mesta medans morfar var ute på de sju haven och kunde vara borta upp till 2 år. Tala om övertid. Farmor hette Lilly och hon var också väldigt cool kvinna.
    Frideborg verkade ju vara en riktig Agatha Christi kvinna. Häftigt. Jag är nog mer som din mamma – lever mig in i otäckheterna, blundar, håller för öronen, ropar jag vill inte titta. Men ändå är jag nyfiken vad som händer.
    Vackert hus hade din mormor.

    Måsen

    2009/03/14 at 19:10


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: