Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Helgmosaik…

leave a comment »

Har varit förkyld. Tror det beror på vädret. Blev förkyld hastigt och lustigt i torsdags. Engelskans uttryck ‘falling in love’ är väldigt passande men här handlar det om ‘fallin in cold’. Plonk, helt plötsligt fökyld. Ingen större förvarning utan där satt den, rätt i min näsa.

Vädret är ju bara underligt. Ena veckan börjar det kännas som vår. Tar foton på påskliljor som är på väg upp ur marken med full fart och hängen på trollhasseln. Sedan, ungefär som förkylningen, pang, vinter. Vaknar, tittar ut och det är vitt, väldigt vitt, fullt med snö och många minusgrader.

p2200667

Så här såg det ut på baksidan av huset ända till idag. Nu har det varit plusgrader och regnat lite. Plattorna börjar komma fram och rabatterna syns igen. Monstret och Alfons har legat ute i solen idag. Monstret som inte är ute lika mycket som Alfons tyckte det var skönt att få lite frisk luft i pälsen. Nu ligger hon intill mig och spinner. Vi har lite kvällsmys.

Som tur är började förkylningen ge sig iväg rätt så snabb. Kände mig hyfsat ok igår och tur var det. Hade Body Toning (styrka med hantlar och gummiband) vid lunchtid. Försökte köra lite lugnt (med mig själv), tror inte kunderna märkte att jag gick på en lägre växel. Idag har jag haft Aerobic bas och Body Pump. Konditionen är inte riktigt vad den ska vara. Klart flåsig på aerobicklassen. 

Med mobilen bakom tulpanerna

Köpte shampo och tränade!

Precis när jag drog igång uppvärmningen så dyker de upp. De två damerna från Långedrag. Gissa vilka som hade varit och shoppat schampo och nästan missat tiden? Just det… ‘

De hade visserligen sagt att de skulle hänga på träningen idag, men med dem vet man aldrig. De var duktiga, slet som små blå.  Hon här nedanför tittar längtansfullt på vattenflaskan och funderar då och då på om det verkligen inte är dags för en vattenpaus. Det är ju så gott och nyttigt med en slurk. De hade örnkoll ända till jag vred på V-stegen då fick de lite problem för en kort liten stund. Men de repade sig strax och körde på i 110 knyck. 

Jag hade sedan Body Pump, varför bara köra en klass när man kan köra två. Kunde inte låta bli att använda min p20705061favorit-utfalls-låt. Den kommer från BodyPump nummer 32 och är den tyngsta utfallslåten Les Mills haft i alla fall sedan nummer 28 när jag började. Ligger nu inne med träningsvärk i benen, får skylla mig själv. Dessutom är jag trött efter förkylningen. Kommer att hoppa i säng tidigt i kväll. Ska fortsätta läsa och lyssna på ‘Positivity’. Växlar mellan den och en deckare som börjar ta sig. Det är ‘Kall som graven ‘ av Peter Robinson. Nu börjar det äntligen hända något. Hade lite problem i början för det blev liksom inget mord. Läste över hundra sidor innan första mordet dök upp. Jag vill gärna ha ett mord rätt så tidigt. Om än bara ett litet ett. Piggar alltid upp – när det handlar om deckare. Frånsett morden så gillar jag Robinsons person och relationsbeskrivningar. För att inte tala om miljöerna och musiken som huvudpersonen lyssnar på. Det är inte bara en gång som jag slängt mig ut på nätet för att kolla upp musiken. 

Annars har dagen bjudit på plommonspäckad fläskkarré. Det var ett bra tag sedan senast. Hittade en färdigspäckad på Maxi som jag slog till på. Bara att sätta i stektermomentern och placera den i ugnen. När tempen var uppnådd, vispa ur formen med lite hett vatten, tillsätta grädden (!) och kryddor. Reda lite. Sedan dags för söndagmiddag. Riktigt gott om jag får säga det själv. Till och med Alfons och Monstret åt av den (inte saltad). Speciellt Monstret njöt av att få lite fläskkarré, tuggade omsorgsfullt och la till ett ge-mig-lite-mer-jam. Och vem kan motstå det.

Till veckan ska jag mixa ihop värdegrund, med positivity och ‘det ansvarsfulla företaget – Corporate Social Responsibility’. Då dyker det upp lite mer seriösa reflektioner kring organisationsutveckling. Men det är lite avkopplande med helgbladder också…

Written by tankemosaik

2009/02/22 den 19:46

Publicerat i Diverse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: