Tankemosaik’s Blog

Högt och lågt, hit och dit…

Tant och farbror…

with one comment

rullator_soprano_150

Redo för rullator?

Känner mig mörbultad. Har inte bara varit på jobbet, har dessutom jobbat. Mitt arbete består ofta av möten, många möten. Ibland riktigt roligt och ibland önskar jag att jag eller dom jag har möte med var någon annan-stans.  Idag möte mellan 08:00 – 10:00, 10:00 – 11:00, workshop mellan 11:00 – 13:30, möte mellan 13:30 – 16:00. Eftersom jag insett att möten är ett sätt att jobba så blir jag inte så stressad av det. Ofta händer det bra saker under mötena. 

En baksida med att sitta i möten eller hålla workshop hela dagar är att mejlen blir lidande. Jag kan få mellan 50 – 100 mejl per dag. Hinner jag inte beta av dom så känns det som mejlen växer mig över huvudet. Stressfaktor.

Idag var jag trött som ett spett när jag åkte från jobbet. Hem, laddade träningsväskan, in i bilen och iväg igen. Hade BodyStep mellan 18:00 – 19:00 och BodyPump mellan 19:00 – 20:00. Höll på gäspa käkarna ur led när jag satt i bilen. Kändes segt att åka till gymet. Trygg i förvissningen om att jag brukar vakna till liv när jag står framför kunderna och musiken går i gång. 

Så också idag. Vrooom, säger det, typ, ocj  jag är igång. Klasserna var fullbokade och kunderna är underbara. Njuter av att känna att det är roligt! Bra gensvar och alla jobbar som små blå. Två timmar känns som en. Efteråt känns trappan ner från träningslokalen som en utmaning… 

Gruppträningslokaler borde ligga i markplan. Ska föreslå lagstiftning inom området. 

När jag stapplade mig tillbaks till receptionen kom jag att tänka på när mina föräldrar fyllde 40 år. Då var jag 10 år. Flera av deras bekanta hade redan fyllt eller skulle fylla 40. Så jag hade varit på några 40-års uppvaktningar innan de skulle ha sin.

Då tyckte jag att de och deras bekanta som fyllt 40 var riktiga tanter och farbröder! När jag tänker tillbaks på mina minnesbilder så var det något tantigt och farbroaktigt över det hela. Jag är ju klart äldre än 40 men känner mig inte som en farbro (inte tant heller för den delen). Jag tror att mina föräldrar och deras bekanta kände sig lite tant och farbro när de passerat 40. För en del innebar 40 att hatt blev obligatoriskt. Jisses!

crimplene

Crimplene on parade...

Kommer ihåg att min mamma började med någon slags korsett av body-typ i samband med 40 års åldern. Pappa fick hjälpa henne att få på sig den. Han fick också hjälpa henne när hon skulle gå på toa. Någon slags flärp som skulle häktas av för att det skulle vara möjligt att överhuvudtaget uppsöka vatten closetten (som min farmor kallde toan för).  Över detta hade hon gärna en cripmplene-klänning. Ett läskigt konstfibermaterial. Men hon tyckte det var lite flådigt.

Att bara tänka sig att de skulle gå på gym i den åldern på den tiden fanns inte i sinnevärlden. Får säga att de kändes ungdomligare när de fyllde 50. Måste ha med tiden att göra. Det är spännande att tänka tillbaks och fundera över vad är det som hänt. Vad är det som gör att vi på något sätt håller oss yngre längre, nu för tiden? 

Slogs av en hems tanke. Kanske tioåringar ser mig som en hopplöst spattig farbror? Hjälp!

(Vill du läsa en annan kort berättelse om en kvinna i crimplene, klicka här).

Nej, ska återgår till min deckare och läsa en stund innan jag somnar. Hoppas på ett litet mord innan jag släcker…

Written by tankemosaik

2009/02/05 den 22:19

Publicerat i barndom, tankar, träning

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Det är konstigt, eller bara roligt, det här med ålder. Jag skjuter den framför mig. Nästa ”jämna” födelsedag är 60 – och vad är det? Ingenting. Min moster, trettio år äldre än jag dog förra veckan 88 år ung – har jag trettio år till nu?
  Minns min min mammas väninna som hade crimplineklänningar – ”bara tvätta och hänga” sa hon. *ler åt minnet*
  Härligt att Du gillar så mycket gym, det gör inte jag.
  Trevlig helg!
  Anmaja

  Anmaja

  2009/02/06 at 23:25


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: